lördag 5 april 2008

Armar som spagetti


Jag överlevde timmen när fyra (inklusive jag själv) personer tömde en container full med möbler. Tyngst var rottingsofforna sa pappa.
Under tiden vi bar ut möblerna kom promenerande förbi och jag sålde två soffor direkt - där ser man... Men mamma trodde hon fick en blodpropp i benet (jag anar var min hypokondri kommer ifrån) hon sa att det surrade mystiskt i foten när vi slitit i 45 minuter. Pappa berättade dagen efter att han trodde han gjort illa ryggen för han kunde knappt sätta sig i bilen efteråt. Jag lovade dem att avkräva containerföretaget att få längre tid nästa gång. Summan av kardemumman var att det här var då ett träningspass som hette duga. Tack snälla föräldrar! Blev orolig ett tag att jag tog livet av er!
Som vanligt var vissa möbler lyckade och vissa inte alls så som jag ritat dem...väldigt frustrerande! Ibland önskar jag att jag kunde snickra själv...men jag har inte den rätta knycken.
Igår "grisade sig allting" (ett uttryck ifrån Dalsland, som betyder att inget gick som planerat och man är tillbaka på ruta ett)... jag skulle ta släpkärra in till Göteborg och lämna ett planteringsbord till Bussgods som skulle leverera det till kund i Jämtland. Kund i Jämtland hade fått pris på 290-340 kronor. Jag hade mailat veckan innan för att få bekräftat att priset och måtten var OK. Hämtade släpkärran (bara det ett äventyr), slet hårt för att få på den, insåg sen att jag inte var skicklig nog att backa med den så jag fick lossa och vända den för hand...När jag kom hem insåg jag att jag inte kunde lyfta på bordet själv (det väger 30 kg, är 145 cm högt och 120 cm brett), beslöt mig för att ringa pappa...hur bra var inte det att han lyckades tjata sig till en avtalspension redan vid 60 års ålder (1 februari i år) för mig...ännu bättre är det att han tycker det är kul att engagera sig i mitt företag.
Han kom, vi fick packat, lastat och körde sedan iväg mot Göteborgs innerstad. Hittade det efter några om och men via en omväg till Järntorget...Då säger "gubbarna" som såg ut som "Albert&Herbert (tvserie ifrån Göteborg som gick i slutet av 70-talet tror jag) att det inte skulle kosta 290 kronor utan 1290 kronor. Jag stapplade ut och ringde kunden som blev både ledsen och arg. Hon kontaktade Bussgods i Norrland som ringde Göteborg...när jag kom in igen hade de höjt priset till det dubbla...jag åkte hem igen!
Idag har jag kört "Kärringarallyt" handlat kläder (en hoodtröja för 100 kronor, två linnen för 30 kr/st och en jättesöt klännings-tshirt för 35 kronor, allt i svart) på Lager 157 bland annat. Jag och maken som nu är tillbaka igen, tog oss en tur dit innan vi hamnade på Hornbach i Göteborg för att köpa brädor till det som sedan skall bli master med segel till altanen på baksidan, återkommer senare med bilder på resultatet. Visar idag en bild på ett planteringsbord som jag fick med den här gången. Det är inte komplett på bilden, jag skall sänka ner en zinklåda och sätta på hjul.
Ursäkta att jag klagar - men nu när det är ur kroppen mår jag fin-fint igen och kan försiktigt ta mig fram emellan dynor som nu belamrar hela mitt hem...men det är en helt annan historia...jag är så tacksam för era vackra hem som jag kan vila ögonen på och drömma mig bort i - tack skall ni ha för att ni låter mig ta del av ert hem och tankar!
Jag fick en idé igår...vi är många bloggare som gillar trädgård och växter. Nu när våren kommer och man strax går ner på alla fyra för att rensa ogräs...ogräs är ju ofta fel växt på fel plats...så skulle man ju kunna spara växter och ge/byta med varandra. Alla perenner jag har sprider sig enormt - finns det något ni funderar på att köpa, kanske har jag det!

12 kommentarer:

Sanny och Helena sa...

Oj, vad ni måste ha slitit!
Var någonstans tillverkas dina möbler?
Typiskt att det grisade sig med bussgods (hahaha skrattar åt uttrycket) tråkigt när det blir så där, hoppas kunden blir nöjd till slut i alla fall.
Vilken bra idé att byta växter!
Själv har jag dock inte så mycket att komma med eftersom jag anlade min lilla kolonilott från noll förra året och mest har grönsaker där. Vad kul det låter med kärringrallyt, jag vill också shoppa kläder men har lovat mig själv att gå ner ett par kilo innan jag unnar mig nåt. (hårda bud) ha det s bra!
Kram H

Ann-Catrin sa...

Godmorgon spagetiarmar!!
vad ni har slitit..oj oj. jag kan se er framför mig hur ni bär och kpnkar!!
Vilken fröjd det måste vara att se sina skisser blit ill vackra möbler..lika frustrerande när de inte överensstämmer..hmm!!
Vad ni hann med mycket.. tar du det lugnt oxå..hinner du njuta?
Vilka härliga och snälla föräldrar du har... precis som min mamma!!
Vil också tacka dig för dina alltid så rarar kommentarer inne hos mig... de värmer och stannar kvar i mitt hjärta!!!
Roligt intiativ med sticklingar..kanske det går att genomföras..jag har dåligt med sånt jag!!!Stor kram och förhoppning om en förhoppningsvis liye lugnare söndag!!
Kram A-C

Ann-Catrin sa...

sorry..hade inte korrekturläsaren med mig... det var en riktig usel stavning..och inte kan jag skylla på dysleksi heller..hoppas det går att läsa!!

hemma bäst sa...

Hej!! Vilket jobb!! vilken bra ide med att byta plantor! När min lill tjej blir större, ska jag försöka plantera mera! Nu hinner jag bara sätta ner spaden i jorden, så springer hon i väg!! kram jennie

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

förstår du är helt utpumpad ju!!!!!! Vilket träningspass..tur du har snälla föräldrar!!!!
Är sååå trädgårdsugen här..lgat på is ett par år eftersom vi byggt ut o upp o de ena o det andra...men nu sååå , nu är det altan o trädgård som gäller i år!!!!!

Ha en skön söndag!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Linneagården sa...

Hej svejs. Vilket träningspass att tömma en container.
Här är det snö än & om några veckor kan "vårarbetet" i trädgården börja. Jag & barnen har köpt lite frön, ska pröva!!

ha en fin kväll /madelene

Södralycke sa...

oj,oj låter riktigt jobbigt! Hoppas du haft lite tid att vila upp dig i helgen!

Kram Johanna

Living by Milla sa...

Hej Bella !
Det låter verkligen kämpigt, vilken tur att ni överlevde ! :)

Planteringsbordet är verkligen kanonfint !

Ja, hjärtat jag köpte är massivt i...hm, vet inte riktigt av vad men det är tungt och det finns ingen risk att tidningarna blåser bort ! :D

Önskar dig en lugn och skön vecka utan några träningspass !!

Kram
Camilla

Annie - Annalunda sa...

Jag är gärna med och byter blomster! Puh det var ett tufft träningspass ni hade...själv har jag beskurit äppleträd, målat och kånkat möbler idag... och nu väntar ett bubbelbad...så att jag inte kommer till jobbet vitfläckig i morgon!

Kram Annie

lottens vita och gröna sa...

oj vilken bra idé med växtbyte jag slänger massor, kanske vill nån annan ha! men vilka härlga uttryck du har, grisat till sig, sagettiarmar och kärringrally, jag tokler,ta hand om dig nu när du kämpat så! kram lotten

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej, kära du..så fint du skrev hos mig härom sistens!!!!

Åkte till göteborg dag...hände med maken som skulle på 2 möten där. På vägen köpte jag "Allt i hemmet"....o vad ser jag då..om ine din underbara trädgård!!!!!
Så kul,,,sa stolt till maken o töserna..henne bloggar jag med;)

Ååå du hade förtjänat att fått ett heltreportage juuuuuuuuu!!!
Den är verkligen speciel...älskar sten..vill med ha mer i trädgården...har sån rund kullersten runt huset....det är fint....men vill ha mer. Häftigt med snäckor i med!!!!!

Ha en go kväll!!!!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hellojsan!!!Tack för go kommentar!!!

Men tackar för inbjudan ju..ja det ore ju undrbart att få se din trädgård live ju!!!!ett utflytsmål säg ju!!ju!!!!!!!!

jo, vi åker rätt ofta till er stad...1 - 2 ggr per månad..fast ibland blir det inget!!!!

Har 13 mil dit..hyfsat närma..o i gbg finns ju såååå mycket juuuuu!!
Man har aldrig trist!Skulle kunna bo en el vecka under sommaren..älskar göteborg!!!
(vi åker över alingsås!)

ha det gott Natte kram!!