fredag 20 februari 2009

Trädgård i vila - torsdagsutmaningen i februari!


Ingen fika här idag?!Min trädgård sover under snötäcket...

Längtan…kanske när den är som bäst?
Någon har dragit ett täcke över min trädgård…ett numera ganska isolerade, gnistrande vitt snötäcke…tystnaden följde med täcket…inte ens småfåglarna kvittrar längre…utan här är…tyst, tystare, tystast…
Egentligen gillar jag snöns dämpning och det vita ljuset…

Men….

Jag saknar dammen och vattenfallets porlande, ljudet av de olika insekterna, grodornas sång (små, grodorna…de som är så lustiga att se…skojar bara…menar kvacket), fåglarnas högljudda morgondopp och kattens svisch med tassen i vattnet…i sin jakt på en firre!

Så många självklara ljud som jag då i sommarens fägring kanske bara omedvetet tar in…men som nu är så tydligt frånvarande…


Jag tänker väcka mina pelargoner idag…låta dem njuta av färsk pelargonjord (såg i en annons att det är det bästa för de små älsklingarna…annars tror jag personligen at de gillar min kompostjord för jösses Amalia vilken växtkraft de brukar få av den) och en ny kruka. Klippa ner dem, prata lite med dem och vattna lite försiktigt…
Tyvärr var det några som inte överlevde vintern…men det får bli till att hitta sorterna igen…
Trevlig helg önskar jag er alla!
Kramar,
Bella

13 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Ohh Bella.. så ringde du och jag var på väg ut.. attans..
kan jag ringa dig måndag???
vilka bilder... så vintriga.. inte vanligt va!!

Ska oxå väcka liv i min pellisar imorgon.. tått i min matkälare i mörkret..nu är det dags... pelargonjord sa du..kanske man ska satsa på det..

KRAAAM
Ann-Catrin

Gårdsromantik sa...

Tänk vad stora och vackra de kommer att bli till sommaren!

Pelargonjord - ja det finns då allt.

Kram Maud

Anonym sa...

Ja - nu kom snön..... när vi vill ha vår?! Inte kom den när vi drömde om en gnistrande advent, eller rödskimrande, frostig jul? NU ?! Jag som köpt årets första Pensé idag...... men det är vacker därute - jag gillar det tysta..... :) I dag har jag vattnat mina pellisar men jag har ingen plats i fönstret för dem ännu för där står alla sådder, utan de får stanna kvar i källaren men de får ljus och vatten så de lever i alla fall :) Ha en trevlig helg, kram =)

Södralycke sa...

Ja pelargonerna ja....har två bortglömda stackare nere i ett av källarfönstren. Man kanske skulle se om det går att få liv i dem!

Önskar dig en trevlig helg! Kram Johanna

Millas hem sa...

Japp, helt rätt...underbara reportage! Visst upptäcker man nya saker efter fler "tittar"! :)

Har börjat väcka mina trötta pellisar också! De verkar tyvärr "segare" än tonåringarna här hemma så vi får väl se hur pigga de är på ett fortsatt liv......pellisarna alltså! :)
Ha det! Camilla

Änglahem sa...

Hej käraste Bella,

Nu fick vi ju lite riktig vinter att minnas, antagligen i några år...! Mina små raringar har jag kikat till EN gång i vinter! Skämmas bör jag!...Får nog ta mig en sväng ut imorgon...ja till trädgårdsrummet, inte har jag dom UTE inte*garv*...joooo...några när jag tänker efter....ooops! glömde visst dom...slarvigt!

Jag var ute i trädgården i em igen och tog lite fler bilder, det är ju charmen med att ha årstiderna, fast vinter har jag glömt av.

Hoppas nu att du får en mysig helg! Blidvädret är på intåg om jag har fattat saken rätt, men det ska man inte vara säker på...att jag fattat rätt menar jag!*fniss*

Kramelikram, Ulrika

Viola sa...

Härligt vackra vinterbilder hos dig, men jag föredrar nog pellisarna, har klippt ner alla mina, har ett trettiotal på landet och en del av dessa är ca 20 år. Det här låter kanske inte klokr, byter aldrig jord utan ger dom biobact jordförbättring i stället, och det är riktiga ståtliga exemplar,klipper ner dom fullständigt coh då blir de kanonfina. Har även ett gänmg i stan som fått stått i fartstun. Är alltså en riktig tok när det gäller pelargoner, önskar dig en skön helg oxå, kram

Mamma C sa...

Tänka sig här har dom visst lovat snö i morgon. Nu är man så trött på detta kalla och ruggiga väder. Önskar att jag hade haft några pellisar att väcka upp. Jag är en sådan där som slänger plantorna istället. Så säger jag varje år, nu ska jag spara dom.
Ha en skön och bra helg du med.
Kram Mamma C

Merja sa...

Tänkte också väka mina pellisar idag:) ...har tänkt flera dagar, men nu måste jag! På jobbet tog vi fram dom för två- tre veckor sedan och de växer så det knakar.
Tänk så mycket ljud, dofter och färger man tar för givet på våren och sommaren som man nu när man längtar efter tänker på...
Trevlig helg önskar jag dig!

Celias Spetsar sa...

Fina vinterbilder, men jag föredrar nog vattenplask och fågelkvitter.
Ja just det de små Pelargonliven ska väckas och få lite "tyck om", men som vanligt är det lite trångt på fönsterbänken och för kallt på verandan.
Ha det gott och jag hoppas att du har lite färre projekt denna helgen.
Kram Linda

Annie - Annalunda sa...

Goaste gumman!

Hoppas att det gick bra med pellisar och att du har det lugnt och skönt i helgen!!! Vilket underbart vitt land.... ja inte snön... :)

Kram Annie

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas också att det gick bra med pellisarna. Mina står och väntar ser det ut som liksom. *s*
Kram Lallis

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka härliga bilder från din trådgård!