söndag 28 september 2008

Veckorapportering...

Kära bloggare...har det redan gått en vecka sedan förra inlägget?
Tiden går fort när man har kul...den går fort när man har det okul också...
Vilken vecka...håhåjaja...
Måndagenskvällen bestod av höstpyssel - fick ihop en höstkrans med ekgrenar, hortensia och blåbärsris...I tisdags hade jag och maken varit förlovade i tjugo år...han kom hem ifrån jobbet med tre underbart vackra röda rosor...gullegubben...vad gjorde jag? Trodde jag skulle dö...men så är jag en hypokondriker av sällan skådat slag...fastän jag vet att man måste äta och dricka under dag så blev det frukost klockan 07.00...ett äpple klockan 12.00 och sedan inget mer förrän jag kom hem klockan 18.00, lägg till stress och oro och ett låååångt möte i ett kvavt rum...jag var så yr att jag fick hålla mig i väggarna när jag kom hem...fick nypa mig hårt för att inte svimma - i det läget tror hypokondrikern att slutet är nära...dottern som hade ont i huvudet och kände sig förkyld tyckte jag tog över "hela föreställningen" och krävde uppmärksamhet i form av glass och omstoppning med filt...vilket inte enligt mig just då var genomförbart...jag ringde såklart maken och ylade att så här illa har det aldrig varit med mig...van som han är sa han åt mig att äta och dricka och sluta slarva - så klok han är min gubbe!
Well, well var någorlunda i skick dagen efter...var med dottern på vårdcentralen, där de tog lite prover (fyra rör blod) då dottern känt sig konstig i magen...ett visade att hon saknade B12? Tog en sväng om Kullens handelsträdgård och köpte mig en mjuk lärkgran...rena Teddybjörnen Fredriksson - såååå mjuk!
i torsdags sålde jag hur mycket trädgårdsmöbler som helst...till min egen förvåning...och Classicum...ni vet de som gör så vackra växthus ringde och frågade om de kunde få bli återförsäljare för mina planteringsbord...pirrglad blev jag...
Fredagskväll...bakade Citronpaj, bröd och Cheesecake...dottern kommer ner i köket tårarna sprutar och hon kan inte förklara så att jag förstår vad som står på...tycker det låter som om hon försöker säga att hon blivit ormbiten...ORMBITEN skriker jag...hon skakar på huvudet och gråter ännu mer...ropar på maken som kommer...han klämmer på henne för att se vad som är fel...han lyckas förstå att hon har sååå ont i magen. Säger till mig att köra fram bilen...själv hämtar han en filt och sveper om dottern...bär henne till bilen och håller om henne i baksätet...jag kör alldeles för fort men tio minuter senare är vi frammme på akuten...där fredagskvällen/natten tillbringas... Dottern blir bättre, läkaren kan inte säga vad det är men vill att hon kommer in nästa morgon igen...Sedan kom då lördagen...inplanerat 40-årskalas för ett gäng glada tjejer...trerätters middag, drinkar, spabad och visning av mina produkter...maken tar hand om dottern...jag säljer sonens cykel och steker kycklingfilé till huvudrätten...puh...tiden går fort...när man har mycket att stå i...måste förstås säga att allt var mödan värt för eftermiddagen kvällen kändes lyckad...jag kände mig glad för komplimangerna över "Råtthålet (vårt hus)och att allt flöt på så bra!
Idag är det söndag...funderar på att åka till Göteborg och Bokmässan...har ju arbetat där under så många år och älskar att gå på föreläsningarna...men jag är fullständigt energilös idag...får se vad jag orkar att göra...
Kameran är fortfarande hemma...har inte hittat kvittot ännu...trots att huset städats ett antal gånger...
Stor kram,
Bella

13 kommentarer:

Anonym sa...

Men Ing-Britt man skall hushålla med saker och ting...
Där också energin!!!! Inte undra på att du är slutkörd idag.
Lyssnade på Mia Törnblom (kan rekomendera hennes böcker)i fredags där hon berättade att kroppen är som en "bankkonto".
För att göra ett uttag av engeri,sjävkänsla what ever måste man också göra en insättning.
För att kunna ta energi måste man således fått in energi;)
Det är inte bra att köra i 180 knyck varken på vägen elller kroppsligen.

Hmm Martin kanske kan införa förtkörningsböter hemma. Ett par böter brukar göra att man kör lite lugnare eller!?

Hoppas Clara mår bättre!!
Kramar Catarina

karofina sa...

men oj vilka dagar! kanske inte så konstigt att det va ett tag sen du uppdaterade! ;)

du får väl vila upp dig ett par dagar nu! ;)

ha en ny trevlig vecka och ta det lite lugnt!

kram!

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Ing-Britt! Vi är SÅÅÅÅ himla nöjda med vår eftermiddag och kväll hos Casa Gillenäng!! Och du din galning hade haft ett hysteriskt dygn av förberedelser och akutenbesök... Och ditt råtthål var alldeles underbart! =) Precis som vanligt. Så det så. Jag känner mig rik som har dig som vän. Hoppas att du vet det.

Massor med kramar!!

/Anna

Annie - Annalunda sa...

Underbara goa Bella-vännen!

Hördudu vännen min... känner igen mig alltför väl och jag fick faktiskt stressångest i magen när jag läste om din vecka. Hoppas dotera mår bättre...B12-brist? Förstår precis att du var alldeles energilös efteråt och jag tycker att det är otroligt av dig att lyckas fixa allt detta. Fixar du kalas också???!!!! ;) Kram Annie

Willewira sa...

Bella!!! Vilken vecka!!

jag sitter här andfådd....pust! Helt slut efter ditt veckoschema...

Hoppas dottern mår bättre nu...
Hittade de något mer, förutom B12-brist?

Vad kul att Classicum vill sälja dina bord!!! Super!!! Var stolt säger jag!!

Därmed vill jag önska dig en lugn och skön vecka....

Kramar
Willewira

MiaMaria sa...

Hej Bella!

Vilken energi du har...gasen i bott....
Hoppas allt är väl med dottern...

Kul att Classicum vill sälja dina saker...GRATTIS!!!!!!!!!!!

Nu tycker jag att du sätter dig och myser i en vrå och tar det bara lungt med en härlig inrednings tidning och en god kopp kaffe....

Må väl Bella!
MiaMaria

Anonym sa...

Hjälp vilket liv du har!

Hur gick det med dottern?

Annie - Annalunda sa...

Bella goa vännen!

Saknar dig så jag tittar in för att säga att det finns något till dig hos mig!

Kram Annie

Ann-Catrin sa...

Bella!

Nu har jag läst om din vecka sisådär en tre gånger.. var bara tvungen för jag läste det så fort... det var så mycket att jag nog drog upp faretn av den aldeningen att du skrev så levande.. levde mig liksom med!!

Först bara ett STORT grattis till försäljningen av trädgårdsmöblerna.. bara såå kul..och att classicum blir återförsäljare... klart !!!

Men din dotter då.. stcakaren...just B12 är ju lite kneoiga symtom.. men enkelt att få reda på med enkelt blodprov.. och medicin med!!
men har de fått klarhet i magontet??

Nu hoppas vi på en lugnare vecka eller hur.. sitt och njut..det är du värd!!

KRAMAR från en hypokondriker till en annan!!
Ann-Catrin

RANA sa...

Bella!

Söta du, var lite rädd om dig nu. Lätt att säga, svårt att följa. Jag vet.

Massor med kramar till dig.
Rana

Living by Milla sa...

Puh, vilken vecka alltså! Blev helt slut bara jag läste om allt du gjort. Du måste vara rädd om dig och äta ordentligt..japp, håller helt med maken.;)

kraaaam!
Ps. Tack för omtanken, jag mår mycket bättre nu och är full med energi!

Södralycke sa...

oj, här rusar det på i 120 :) Hoppas du hinner ta det lite lugnt i veckan, det kan du behöva!!

Lät som ett kul förslag med bloggträff i samband med bokmässa! Jag och maken åker dit varje år, maken står i monter på mässan för sitt jobb och jag älskar ju böcker ;)

Ha det gott, och lova att du tar det lite lugnt emellanåt också!Kram Johanna

Annie - Annalunda sa...

Bella goaste du!

Saknar dig!!!! Allt väl???? undrar Annie