torsdag 4 september 2008

"En liten ängel vid min säng..."





Kära bloggare, tack för att du tog dig tid att hälsa på!

Jag har fått en skyddsängel av Living by Milla...och det värmer i hjärtat på "tanten i garderoben" - har kontoret i en liten hörna av huset och är lite ensam utan arbetskamrater...det blir man...så jag lovar att ta väl hand om den lilla ängeln...

Igår blev jag äntligen färdig med ett målarprojekt som jag arbetat med en läääängre tid...målade trapphus, taket på övervåningen och en kökssoffa vit...skall bli skönt att få ta ner lacknafta och målarburkarna i källaren igen. Skall så småningom måla om parketten däruppe vit men...tänkte vänta tills övriga familjen är någon annanstans...kan bli kladdigt annars...tre tonåringar som har svårt att hålla iordning på armar och ben, en långhårig cocker och en alltid lika förvånad make!

På hundpromenaden igår hittade jag kantareller...stora gula...som lyste ikapp med solen...det blev en 3 L påse...skall göra en kantarellsoppa idag, tänkte jag...

På lördag blir det en ny leveransresa, Ronneby och Skanör står på schemat...maken är väl inte helnöjd med mina idéer men kunden fyller 50 år på lördag, skall ha fest och behöver verkligen mitt planteringsbord som grillbord...
Nu är väl utesäsongen snart slut och jag borde kunna lova maken sköna helger utan att flänga omkring på vägarna i Sverige...

Fotade en lite skönhet..Skugglilja...måste vara Sveriges svar på Orkidée...såg att Änglahem hade en sådan...jag fick över ifrån Lisebergsmässan men tänker ta med dem nästa år...planterade om dem igår och har nu planterat dem i min "trädgårdsbarnkammare"...
Stor kram,
Bella

17 kommentarer:

Mamma C sa...

Låter skönt att få ställa undan målarpysen efter så mycket jobb som du gjort. Grattis till ängeln som du fått.
Kram Mamma C

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Kantareller.....mums!
Har inte hittat en enda i år. Har i och för sig inte letat nu efter regnandet heller, utan bara medan det var så torrt. Kanske ska slänga ett öga i skogen idag på min skolkardag ;)
Vad duktig du har varit med målandet, jag har tröttnat totalt på att måla, har massor som jag skulle vilja ha ommålat men kan inte förmå mig att ta fram penslarna. Ha en bra resa med ditt planteringsbord, kram från Helena och S:et

Änglahem sa...

Men snälla Bella! när var du uppe idag?! tidigare än tuppen verkar det som!

Grattis till din fina skyddsängel!! Visst behövs det lite härlig uppmuntran ibland, sitter ju som du..ensam hemma på kammaren!*tihi* fast av olika anledningar då...men ändå*tihi*

Vad du varit flitig med målarpenseln!!! kan du inte ta över mitt målande också?*blink*. Har lite att ta itu med...men det springer ju inte ifrån mig precis....tyvärr!

Du är väl gullig som säger att det ser välstädat ut! tur att skenet kan bedra*tihi*, men det var ju bara småååbilder, helheten är väl inte riktigt lika fin, men det kommer...det kommer....

Ja det var väldigt vad du flänger och far!!*tihi* men det måste vara väldigt roligt och givande, omän tröttsamt! Hur var det i Stockholm? fick du träffat Ann-Katrin? blir ju bara liiite avis över den träffen! Vad kul!

Ha en mysig helg....även om den till stor del kommer att tillbringas i bilen!

Många kramar, Ulrika

Willewira sa...

Hejsan Bella!

Känner så väl igen ensamheten i arbetshörnan. Jobbar även jag hemifrån... och det jag saknar mest är fikastunderna med jobbarkompisarna.

Kantareller! Så gott! Jag fullkomligt älskar kantareller. Smörstekta med vitlök... mums!!

Du har varit väldigt flitig med penseln, men jag förstår att du inväntar ett tomt hus innan du fortsätter med golvmålandet. Man vill ju gärna slippa att måla om ett sådant projekt.

Ha en riktigt skön torsdagkväll!
Kram Willewira

Merja sa...

Kul med målningen. Känner själv för att göra lite annat inomhus nu när det inte blir så mycket ute..men än är det inte över:)

Lotta 8`) sa...

Så du har målat klart.. blev säkert jättefint! Är det kökssoffan på bild som blivit vit och fin? Själv har jag inte börjat måla än, brukar pyssla inomhus under den mörka årstiden och har lite ider som så småningom skall förverkligas.
Kan tro att det är lite jobbigt med leveranser som skall köra ut - men du kör alltså ut dem själv?! Fast å andra sidan får du se mycket av landet och roligt att träffa köparna :)
Tack för utmärkelsen =) Skall vårda den väl :) Roligt att du gillar min blogg och mitt sätt att skriva. Och är du i stan så är det bara att maila så sätter jag på kaffet! :) Hade varit så roligt att prata lite mer än vad det blev på Lisebergsdagarna :) Ha en trevlig helg, kram 8`)

RANA sa...

Den ängeln har kommit rätt.

Och du, här var det mycket på gång! Roligt och inspirerande att läsa om dina projekt. :-D Och hjälp vad sugen på kantarellsoppa jag blev. Hoppas du får en jättemysig helg, gumman.

Kramar, Rana

Annie - Annalunda sa...

Vilken söt ängel till en söt ängel!!!! Vad kul att få målat...men kladdigt är det...och alla pytsar...och penslar... Jag har det likadant här hemma (också i min ensamma kammare). Kantareller...vad ljuvligt...och så mycket! Bella du vet väl att Ronneby ligger näääära Annalunda ?! ;)

Ha det gott - tänker på dig ofta!
Kramis Annie

Anonym sa...

Min skugglija blommar också! Jag fick den av dig och bara grävde ner den och tala om förvånad när jag upptäckte denna vackra orkide´blomma! Tack! kram Tina

lottens vita och gröna sa...

nedrans va, inte sågs vi där inte, på formex, det får bli en annan gång,det var mycket ögongodis där mmm! oh skugglilja, är ju bedårande, ser svår och så där svårskött ut men ljuvligt vacker! oh kantareller, hade jag tid..läs lust...nä läs tid, för jag har ju barnvagnen med forever så skulle jag vilja lungt gå och insupa skogens alla dofter och hitta kantareller, men med gus i släåptåg...nä en annan gång! p&k en masse till dig du goa! lotten

Ann-Catrin sa...

Godmorgon!!

Hur har det gått med leveransena?
Jag tror du har en likadan snäll smabo/make som jag har.. hänger med så där.
Kul i allafall att det rullar på för dig..

Jag kan se dig framför mig hur du målar och står i.. fort ska det gå eller hur.. och sen att färgen måste torka mellan varven.. hua ingen höjdare!!

Ja vi var på loppis i går.. men så detregnade.. så trist alltså.. det var bara att fly till bilen.. precis som alla andra.. men det gav mersmak och ska kanske göra om det nästa helg.. men då ute på Värmdö... ja vi får se!!

idag ser det lika mörkt ut... och anders som bygger växthus.. men han klagar aldrig..tror han gillar att plåga sig själv lite.. där ute i spöregnet..

Själv dras jag med magknip.. vilet löjligt ord va.. som ett litet barn.. men ja jag har ont i magen helt enkelt och känner mig inte sugen på mat direkt.. får bli en slappardag tror jag..

På jobbfronten är det lugnt.. för lugnt.. ja jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.. tänk tänk tänk.. pengar måset ju rulla in som sagt.. skatten ska ändå in trots att det det är 0 in...

Kantarellere
.. och tre liter. du det var inte dåligt..nästan dreglar av tanken smörstekta kantareller på ett vikabröd..(fast kanske inte just idag)
kantarellsoppa..ja det kan man lyxa till sig med när man plockat så mycket..

Ha en skön söndag kära du!

Stor kram Ann-Catrin

Living by Milla sa...

Åhh, vilken fin kökssoffa! Vad härligt att bli klar med målningsprojektet. Det ser sååå fint ut så du ska vara stolt över dig själv!;)
Skuggliljan är ljuvlig..
Du har en sak att hämta hos mig!

Må så gott!
kram Camilla

Änglahem sa...

Morgon Bella,

Ösregnade det så uppe hos er igår?
Tydligtvis innåt Småland med, gränstrakterna. Här slapp vi faktiskt ifrån det efter en skur på morgonen! Blev bara bättre och bättre, igår kväll var det så ljuvligt! Jag och en grannfru drack kaffe på deras altan i solnedgången och det var sååå skönt! Idag ser också lovande ut....så det blir nog till att ut och blir fortsatt svart om händerna!*fniss*
Hur gick det i helgen? Med bilturandet?

Må så gott vännen!
Kramar, Ulrika

Handplockat sa...

Kul att ha hittat hit
då mycket fint du visar
ha det bäst

Anonym sa...

Vad vacker skuggliljan är. Skulle kanske passa i min norrabatt.

karofina sa...

åh vad skönt att bli färdig med ett projekt. fast det dröjer inte läga förrän man är sugen på nått nytt igen ;)

så du var i ronneby, stannade ni till söndagen? isåfall hoppas jag att du inte missade den gigantiska loppisen som äger rum i brunnsparken...!

grattis till knubb-ängeln! ;)

kram!

RANA sa...

Halloj Bella.

Var tvungen att smita hit igen och njuta av skuggliljan (hette den så??) och alla dina andra härliga foton.

KRAM, Rana