onsdag 30 juli 2008

Nu kör trädgården repris!





Semesterrapport ifrån västkusten...
Kära bloggare...
Idag blev jag förvånad när jag upptäckte att min Magnolia som hittills alltid blommat på bar kvist om våren...blommar för fullt nu...och det gör även min Klematis som också blommade i våras och aldrig blommat mer än då...konstigt! Visar fotobevis på detta fenomen.
Vi badar och njuter av sommaren...har plockat hinkvis med blåmusslor och planterat den blå-grå-gröna vass som jag tycker är så vacker i kruka. Har snart målat färdig en gammal furugarderob i vitt...skall bli så skönt att få plocka ner lacknaftan i källaren igen...man blir lite småhög av den i sommarvärmen. Var igår bjuden på grillparty hos C&J och bjöds på mycket god mat...fastnade för en sallad som jag gick i gång med alla cylindrar på...en vattenmelon, ruccola, fetaost och solroskärnbeströdd härlighet...skulle kunna ha ätit upp den själv så fräsch och läskande!
Visar även bilder på makens första semesterprojekt...efter fjorton år får vi äntligen till en spalje som döljer vårt vedförråd...så härligt!
Var hos mamma en stund idag...premiärsatt på hennes nya altan...och då såg jag att min lilla nätta utegrupp skulle bli så fin där...eftersom jag vet att hon läser bloggen så tänkte jag fresta henne med ett foto...den skulle verkligen bli fin hos dig mamma!
På fredag skall jag själv ha ett litet grillparty så jag sitter och funderar över menyn...en sån där god vattenmelonsallad är såklart ett måste...grillad kyklinglårfilé med fetaost och olivkrämsås får det nog också bli...till det...hmm får fundera... men jag skall absolut baka några grova bröd, cheesecake...farligt att tänka på mat vid denna sena timme...magen börjar kurra och det vattnas i munnen...
Jag återkommer imorgon med ännu en sommarrapport!
Kramar,
Bella

8 kommentarer:

karofina sa...

ja du blommor har en tendens till att blomma när det själv vill... jag hade en vallmo som blommade sen på hösten en andra gång, helt sjukt... har haft många blommor som kommer igen flera gånger på en säsong, e det normlat eller? kanske beror på vad det är för blomma :)

puss o kram!

Mamma C sa...

Blommor gör som dom vill. Kolla min ros hos mig. Salladen lät verkligen fräch och god. Det blir till att testa.
Kram Mamma C

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Jag gratulerar till slutfört projekt!! Såg direkt på bilderna att spaljén är på plats. Härligt när man kan bocka av på listan. =)

Kramis

/Anna

lottens vita och gröna sa...

hallå min kära vän i väst! vattnas mmmmmmm började kurra här efter feta ost och vattenmelonsallad, slurp! oh vad skönt det är va med spaljén, det är sånt som kliar i huvve när det bara hänger i luften och aldrig blir gjort, hmmmm, med sommare måste ju njutas med, så härligt med blåmusslor, sån lyx har vi ju inte direkt här! dina blommor är something special, vad stange med en ny blommning, men denna sommar är lite knasig, fniss! ha det gott i värmeböljan! varmkram lotten

MiaMaria sa...

HejBella!

Härligt med att få lite projekt klara....
Och maten låter gott, lite hungrig just nu tror det är dags för frukost.....

Blommor...ja de gör precis som de vill men vilken lycka för dig att dina gör en Repris!!!!!!

Må så gott denna lördag!
MiaMaria

C De-sign sa...

Hej
Du har en utmaning att hämta inne hos mig! Kram fr C

Vita hjärtan sa...

Så underbart att det blommar om......då blir man verkligen glad!

Salladen lät mumsig......måste jag prova!

Kram Annemari

Merja sa...

Kul att du får en blomning till!! Mina clematisar blommar alltid så här sent.Ska ut och klippa ner överblommat idag..tänker jag just nu iallafall..vi får se:) Då brukar vissa kunna blomma igen.
Blir hungrig när jag läser allt gott ni äter;))
Tänk att vissa grejer blir ogjort,länge! Vi ska försöka ta tag i garageporten..