fredag 25 juli 2008

Svensk sommar som jag minns den!


Hallå, hallå...kära bloggare!
Idag konstaterade både maken och jag att det var sådana här dagar som man minns ifrån sina barndomssomrar. Det var för varmt för att arbeta med semesterprojekten så en dag på havet fick det bli. Tur att vi fick fixat båten i tisdags så att den var redo. Jag bakade muffins och maken grillade kyckling tidigt imorse. Kycklinglårfilén hamnade i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och dressing. Muffins, dricka och kaffe efter maten planerade vi och packade lunch och fika, ropade på barnen, hunden, ops en kompis - sedan bar det iväg. Dotter och kompis ville bli avsläppta vid rännan, ett kanonbadställe, där det är grunt och underbar sand för att i en ränna i mitten bli flera meter djupt där man kan stå på den grunda delen och dyka i. Själv åkte make, son, hund och jag omkring ute bland öarna och kikade efter en öde strand...roligare för hunden och oss om han får bada ifred...
Vi hittade en en skön vik där hunden i en timme badade i allskönans ro...han släpade up sten och musslor till oss där vi satt på stranden. När vi skulle hem gick det inte att fälla ner motorn...ett relä hade av någon anledning gett upp! Inte så kul...maken trixade i en halvtimme tills han surnade till i värmen (lätt gjort när det är över trettio grader varmt) Han ställde sig på motorn och fick med hjälp av sin egen vikt ner den i vattnet i alla fall en bit så att vi kunde hämta upp dottern och hennes kompis och sedan ta oss i hamn... Efter att ha ringt runt en stund hittade vi en båtbutik som hade det vi behövde hemma...Make och jag hoppade in i bilen och körde till Kungälv...inhandlade relä...hem igen...maken lagade det hela och nu skall vi strax ut och fiska makrill...hur mycket sommar är inte det? Stekt makrill med gräddstuvad spenat och kokta färskpotatis!
Kramar,
Bella

3 kommentarer:

karofina sa...

åh vad alla har det mysigt nu i värmen. va man mår gott, man blir lixom tvungen att släppa alla måsten för man orkar helt enkelt inte! bättre kan det inte bli! lite otur med båtmotorn där men med den avslutningen på dagen kan det ju bara bli perfekt!

kramar!

Änglahem sa...

Hihi....förlåt mig men det lät rätt kul....för oss som ej var drabbade!! stackars maken....inge kul när det strular i denna värmen...*suck*!

Hoppas nu att kvällsfisket blev lyckat!!!

Ha det gott....puh i värmen!
Kramelikram, Ulrika

lottens vita och gröna sa...

oooooooooooooo vilken dag, mest härligt lät det men jag förstår om din man lät ett och annat lite fult ord hamna på läppen, tur ni inte var långt ute till havs, huvva! ha det bäst härliga vän! varmkram från lotten som är nu i polkagrisstaden