måndag 28 juli 2008

Sommarkåseri...


En rapport ifrån verkligheten, kryddad med 32 graders värme i skuggan...
Doften av vilda rosor är som parfym...fyller min näsa där jag sitter bakom en buske och kissar...vattnet efter badet rinner ner ifrån luggen och över näsan...känner den salta smaken...smaken av sommar...Sanden är varm men jag väljer ändå att ta mig fram på den då klipporna är brännheta...sanden är blandad med sten i olika storlekar och jag skuttar fram och tillbaka, nöjd med att ha hittat världens bästa fotmassage...sätter mig på min handduk...på en sten och tar upp en näve med lite finare sand...använder den som peeling både på armar, ben och ansikte. Maken iaktar mig...men säger inget...han är avslappnad där han ligger på berget på sin filt...musselskalen gnistrar som pärlemor i solen och jag kan förstås inte motstå att plocka med mig en hink...de är ju så underbara att ha som rabattdekoration och i krukorna. Fyller sin funktion genom att vattnet inte dunstar lika fort och de avger kalk till rosorna som klättrar med fart upp mot solen...
Vattnet är turkosblått, klart och badkrukstempererat...jag har badat...länge...legat på böljan den blå och guppat likt en säl...trodde ingenting skulle kunna få mig att gå upp men när fikat dukades fram satt jag plötsligt på den glödheta bergshällen, drack dricka och knaprade med största belåtenhet i mig en hembakad gigantisk stor Choclate Chip Cookie á la Leila...gott, gott, gott...värt varenda kalori...solen smekte min blöta kropp och de brända axlarna...trots att klockan visar på halv sju...sommarkvällen ropar efter grillat, vattenskidor och gemenskap...vi bestämmer oss för att köra ut en sväng på havet och fläkta oss...livet till måsarnas sång känns som en het marsmallows ända in i hjärteroten...
Kram,
Bella

8 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej min vän!

Du skriver så himla bra att man bara vill fortsätta läsa...funderat på någon novell tro......

Man riktigt känner hur härligt ni har det, i den varma sand som peelar kroppen....solens strålar som bränner hett för e härlig brun bränna, svalkande bad i vattnet får kroppen i balans igen... en härlig tid för själen.

Må så gott ocn njut i fulla drag man vet aldrig när värmen tänkt lämna oss.......ha det så himla bra!

MiaMaria

Anonym sa...

Skyldig!!! Jag har läst men inte skrivit. Då åren går mellan våra möten så är det såå skönt att få se och läsa att ni mår bra. Somsagt ett år har gått...nu hörs vi snart per tfn!!
Kram Catarina och resten av
Fam pace erlandsson

Färjtorp sa...

Låter som härliga tider och det är det ju också!!
Havet, där är det underbart att vistas, synd att det inte blir oftare för mig.

Ha det så gott i värmen.
Kram Johanna

Mamma C sa...

Låter verkligen underbart och skönt. Denna tid vill man bara ska vara hur länge som helst. Det är så underbart nu.
Kram mamma c

Änglahem sa...

Bella....du märkte väl att jag var med er där på stranden och gjorde fotmassage och kroppspeeling....guppade likt en säl låter som mig*fniss*....ungefär så såg jag nog ut ikväll, eller rättare sagt igår kvällning när jag svalkade mig i det blå, som du säger badkrukstemperade havet!! Så härligt det var!

Du skriver verkligen så det kändes som jag var med dig där....så fint!!

Ha det gott i värmen!
Kramis, Ulrika

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hej underbara du!
Har precis kommit hem från två veckors semester, vi har haft det jättebra och nu var det så skönt att komma hem dessutom :)
Men sen läste jag ditt ljuvliga kåseri och överfölls av längtan efter att fara till västkusten också.....hoppas det hinns med innan sommaren är slut. Låter som du mår bra och har det riktigt gott, bra!!
Kramkram Helena

Södralycke sa...

Vad härligt med sommar, du fångar känslan så bra i ditt inlägg!

Ha det gott i värmen! Kram Johanna

Millas hem sa...

Vad härligt ni har det!
Blåmusselskal är så vackra, har hur många som helst!
Kram på dig//Camilla