måndag 9 juni 2008

Full rulle...igen!
Kära vänner...i andra änden av kabeln!
Jag har bestämt mig för att utöka dygnets timmar...det här går inte längre!
Helgen har som vanligt gått i ett "svisch"...igår blev en konstig dag...dottern och grannflickan skulle efter en joggingtur på morgonen åka och bada i en insjö (knepiga barn...vi bor 500 meter ifrån havet och en underbar badplats)som ligger 2 mil in i skogen. De packade sina saker och gav sig iväg...efter 2 timmar ringer dottern och säger att de har krockat med en "galen" tant. Maken slänger in extra hjul, verktyg och domkraft i bilen och ger sig iväg...lätt nervös kommer jag äntligen igång med att baka...då kommer det kunder "lite spontant"... de bestämmer sig för att köpa ett planteringsbord och ett brickbord under tiden jag springer fram och tillbaka med tårtor till grannen...min ugn ville inte baka (har det redan gått elva år sedan vi köpte den?!). Iväg åkte kunderna, två ost&skinkpajer färdiga in hoppar en krockad bil på grannens uppfart... Grannflickan E är upprörd..."tanten ringde polisen och sa att det var mitt fel, säger hon"... "vi krockade i ett krön med skymd sikt, båda bilarna stod exakt lika mycket åt mitten, hur kunde det vara mitt fel?"
"Lugn säger jag vant, det där löser försäkringsbolaget...jag har blivit påkörd ett par gånger och vet hur det går till, ena gången var jag inte vållande...andra gången när damen som körde på mig slant på kopplingen inne i ett parkeringsområde rådde högerregeln och då var jag skyldig, vilket jag än idag tycker är märkligt"... Grannflicka E får låna bil eftersom hon skall åka till Hultsfred om ett par timmar. Bakstatus...två tårtor och tre pajer...jag smyger i grannens kök denna sena timme, tror grannsonen R sover, då ringer mobilen och jag får veta att grannsonen R är på akuten med våldsamma magsmärtor...Hmm, stackars mina underbara grannar...fick ju meddela dem imorse att E krockat och nu skulle jag alltså bli tvungen att ringa dem igen...de hade dagen till ära landat i Rom för en veckas semester (20-årig bröllopsdag)...
Bakstatus, fyra pajer och två tårtor - det här var bara söndagen...gissa om jag behöver vila ut...men imorgon kommer 4,5 ton krukor som skall lastas ut ur en containern på en timme...om det går? Allt går om man vill...men det är inte nyttigt...sa jag att det är "liten examensfest på onsdag" undrar om inte städning är väldigt överskattat...lite irriterad är jag över att SMHI visar regn hela onsdagen men ingen annan dag den här veckan...denna enda dag när jag behöver trädgårdens extra utrymme för att duka upp för alla gästerna!
Nu skall jag baka ytterligare en tårta och en brocolli&tomat -, salami-, och citronpaj.Lovade också att baka muffins med frostings...men tänker köpa brytbröd...så det så!
Ha en skön dag!
...Tänk att det är så terapeutiskt med bloggen...nu är jag inte ett dugg stressad längre...
Kramar,
Bella

7 kommentarer:

karofina sa...

ojoj, full rulle hemma hos dig, eller ja, hos grannen oxå för den delen ;) ville bara tacka för dina uppmuntrande ord, du är så himla bra på att göra en på lite bättre humör och tänka positivt. man kan behöva nån som tänker lite bra åt en ibland när allt verkar gå åt skogen ;)
kram!

Merja sa...

Ser dig framför mig ila omkring mellan pajer och telefonsamtal om det en till det andra!!
Hoppas det lugnar ner sig så du kan sätta dig ner och njuta i trädgården en stund..

Ha det gott!

Anonym sa...

Men människa! Går du på uppåttjack?

I´m ipressed!
Men måste man så måste man. När det känns som jobbigast i hetsen, så tänk på att här sitter en beundrare och bara gapar åt det übertempo du lyckas hålla!

Södralycke sa...

Ojdå, allt på en gång! Hoppas det reder ut sig för granntjejen och den galna tanten :)
Det där med fler timmar på dygnet köper jag rakt av! Skulle inte vara dumt alls :)
Håller tummarna för att du får fint väder till examensfesten!
Kram Johanna

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Ojojoj...Bella!
Full rulle!
Du framstår som en naturkraft i mina imponerade ögon ;)
Kram H

Ann-Catrin sa...

Bella!
Oh hur har det gått... jag skulle kunnat hjälpa dig att baka vännen om jag bot lite närmare!... men nu idag är ju DAGEN!!!
visst fick du väl till det..jag förstår du haft det riktigt slitigt dessa dagar... vilket äventyr med krockar och akuten... hur gick det för grannsonen?

Jag vill bara önska er en magisk dag... med gäster, tårtro, pajer... och härligt umgänge!!

STOOR kram Ann-Catrin

nea i det gula huset sa...

Jösses kvinna!

Jag får magknip när jag läser ditt inlägg! Tycker definitivt att du ska utöka dygnets timmar! :)

Har nästan lust att säga -kom hit till mig och vila upp dig så ska jag ta hand om bakandet och leveranser två-tre dagar!
Men jag är rädd för att jag inte skulle palla mer än en halv dag!
Hur gör du?

Hoppas denna dagen har blivit bra iaf med lite examenfest och att det inte regnar på er!

kram Nea