torsdag 26 juni 2008

Dags att lämna det tråkiga bakom sig och gå vidare...


Godmorgon kära internetsurfare...har tagit upp huvudet ur sanden och bestämt mig för att inte lägga mer energi på det jag inte kan förändra... Så istället sitter jag och ritar trädgårdsförslag...riktigt roligt...tänker lila, då det är kundens älsklingsfärg...få se, syren, lavendel, ljung, viol, lite gröna inslag...buxbom, murgröna...kullerstensmurar, trappor, vattenblänk, runda gräsplättar upphöjda i olika nivåer med gömda, till våren synliga lökar som magiskt färgar gräsplättarna i lila nyans...stenar, med runda former, mossklädda liggande bland de gråa kullerstenarna...skall leka lite till med tankarna!

Jag har fått en utmärkelse, och kan inte låta bli att bli upprymd och bubblande glad! Tack kära Camilla, Millas Mirakel...nu måste jag definitivt sluta deppa och ta mig upp ur detta bottenträsk... eller också använder jag det som inspirationskälla och sätter mig ner och fortsätter skriva på min roman, har hittills lyckats plita ihop 274 sidor. Det verkar vara en sorglig bok för de som hjälpt mig korrekturläsa säger att de gråtit sig igenom ett par kapitel...Boken är ju ganska självbiografisk och mitt liv är till 90% riktigt underhållande men visst finns det stunder och ögonblick som fått tiden att stå stilla...så är det...
Självklart skall utmärkelsen skickas vidare...det är magiskt att få men en ännu större glädje att få ge...
Jag skickar utmärkelsen vidare till;
Millas Mirakel - Camilla, som jag fick den av...en varm medmänniska som ger med hela sitt hjärta och lägger sin tid på att hjälpa andra människor. Hennes blogg är varvad med livets allvar och härlig inspiration...Tack för att du finns!
Fint Hemma - Ann-Catrin, den här bloggen har gjort mig beroende, startar ofta min dag härinne, får inspiration och ögongodis...min själ njuter till 100% och Ann-Catrin tar sig tid att skriva kommentarer som "peppar" och värmer oss bloggare...Du är guld värd i min värld, du underbara! Jag tror jag har funnit en själsfrände i Ann-Catrin...
Nyckeln til mitt hjärta - Helena, en blogg som berör inne i hjärtat...både skrattar och gråter när jag läser hennes inlägg...din förmåga att skriva om vardagens känslor i upp och nedgångar är fantastisk...du är en fantastisk människa med en otrolig självkännedom! Och då har jag aldrig ens träffat dig...
Annalunda - Annies blogg, som är fylld med rosor och växter som förför...tankar som vittnar om en underbar människa...som jag för tillfället saknar så...tänker ofta på dig min vän!
Vitt hus med vita knutar - MiaMaria, hon har magiska händer och skapar stämning och känsla i allt hon gör! Hur gör hon, undrar jag och låter blicken gå ifrån det ena vackrare än det andra...det är nog så...ett vackert hjärta, har förmågan att skapa det allra ljuvligaste!
Nu skall jag fortsätta klippa ihop en inspirationssida till min kund.
Redan torsdag...snart helg igen...må gott därute i cybern!
Kramar,
Bella

8 kommentarer:

Malin - I min trädgård sa...

Grattis till utmärkelse! Men det låter ju jättehärligt - din trädgårdsplan. Hon kommer nog bli helnöjd.

Ha det bra!

PS Glöm inte mejla mig din adress!

Annie - Annalunda sa...

Hej käraste Bella!
Även om jag inte alltid lyckas få till hälsningar, så tittar jag in hos dig ofta. Så tråkigt med din leverans men du är fantastisk ... vad är det man säger "det är inte hur man har det utan hur man tar det"... ditt sätt och varma medmänsklighet är underbart och du sprider glädje. Vad glad och rörd jag blir när jag ser vad du skriver om mig och Annalunda - du Bella gör skillnad! TACK från djupet av mitt hjärta. Jag tänker på dig också - och känner hopp...men det tar så lång tid...*otåliga jag* det är lite av moment 22 - du behöver energi för att göra det som ger energi...
Men att hälsa på hos dig laddade plus - TACK!

PS: Så himla spännande med din bok... blir faktiskt inspirerad (positivt tecken - eller hur ?!)

Hjärtanskram Annie

Annie - Annalunda sa...

PS: Glömde ju din trädgårdsplanering! Det låter verkligen spännande och jag är övertygad om att det blir sååååå fint!

Kram igen

Ann-Catrin sa...

Bella!
jag sitter faktiskt här med blanka ögon.. ryser en smula och känner mig så innerligt glad!
Så glad att just jag funnit dig.. en så fin blogvän.. tänk att man tycker man kan lära känna en människa trots vi aldrig träffats!
Tack goa goa du för de fina orden och alla innerliga kommnetarer inne hos mig.. de värmer djupt in i hjärteroten..

Men mitt hjärta blöder för din förlust med möblerna.. måset könnas tungt att behöva rinag kunder och tala om det!
Och så har man det ppå sig att det kostar en hel massa pengar oxå.. eget företga i all sin glans.. men tungt, oroligt många gånger!!

men så roligt med trädgårdsplaneringen.. ohh vilken utmaning.. den kommer du klara galant, det är jag tvärsäker på.. med ditt estetisk öga och känsla för färg och form!!
Hitta lusten och orken.. hur gör man det kära bloggvän.. nu har du fått ett spännande uppdrag.. fördjupa dig i det,sök inspiration..
En stor styrkekram tii DIG!!!

Min semester började idag..rätt ofrivillig egentligen.. men inga nya beställningar nu.. bäst att hålla hårt i pånboken och njta av ledighet.. idag sol och rätt varmt.. men tyckte jag görde på nyheterna att väderprognosen såg rätt risig ut!
Ann-Catrin

Färjtorp sa...

Heej! Så skönt att höra att du kommit ur sanden igen =) Och tar nya tag, det är precis så man ska göra vet du!!

Grattis till utmäkelsen, så roligt. Och så fint du har i din trädgård och uteplatser, kul att få se.

Kram Johanna

karofina sa...

men va kul med utmärkelsen, du med alla dina underbara inlägg var väl värd det!
skönt att du ryckt upp dig lite :)
kram på dig!

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Jaha! Revisor. Vilken mångsidig person du är!
När jag var hos studievägledaren för att lägga upp mina studier för hösten på komvux så tittade hon undrande på mig och sa, men varför går du på komvux, varför läser inte du på universitetet om du vill studera vidare??
Oj. Hade inte ens tänkt på det. Jag började ju egentligen plugga för att slippa jobba och få mer tid hemma med S:et....
Men så var det ju så roligt i skolan och...ja.
Studievägeledaren pratade vidare, tittade på mina papper, ställde några frågor och vips, så utbrast hon, du borde bli lärare!!!
Jaaa, det borde jag, ropade jag, smittad av hennes entusiasm, hihi
Sök! Sök på en gång! sa hon och slet fram en massa kataloger och papper.
Fast sen när jag kom hem så falnade glöden och verkligheten kom ikapp. Jag är ju ensamstående nu och har en jättedyr lägenhet, måste jobba. Kan inte börja plugga.
Men en stund där så kände jag verkligen att lärare, det skulle jag kunna bli :)

Dina planer för trädgårdförslaget låter jättevackra, fantasifullt och elegant, sånt där skulle jag aldrig komma på!

Idag strålar solen här, S:et har redan börjat ropa uuuut! så jag ska sätta fart och få på mig kläderna så att vi kan gå ner och vittja jordgubbslandet.
Ha en härlig dag Bella,
kramar Helena

Anonym sa...

Jag vill läsa din bok. När kommer den ut tror du, kan det vara många år kvar? Du är ju en energisk kvinna som hast och rusch så jag gissar att det inte dröjer för länge.