måndag 1 december 2008

Stora pyssel (totalrenovering) & mindre pyssel (julpyssel)





Välkommen in kära bloggare!
Dagarna går fortare i december (en oskriven regel) men jag vågar mig på att påstå att så är det...visst blir det ljusare senare på morgonen och mörkare tidigare på eftermiddagen...men klockan går dessutom lite snabbare så här i december...
Helgen mjukstartades vid halvfemtiden och innan jag visste ordet av var det söndagkväll...gubben och jag somnade innan vi hunnit säga godnatt till varandra och då är vi fortfarande ruskigt kära i varandra...så jag konstaterar att vi är trötta...så något måste vi ju ha gjort denna helg! Hmmm...låt mig se...mina nymålade lister sattes upp i sonens rum på fredagkvällen...vi stod i kö på lördagmorgonen i Göteborg för att få chansen att köpa en bärbar HP dator till "bästa pris"...shoppade 8 kilo köttfärs till korvstoppningen som var lördagsnöjet denna afton...vi har tillsammans med underbara vänner stoppat korv i ett par år nu...vi brukar även baka pepparkakor, göra Mozartkulor och chokladpolkagrisbräck...och i mån av tid...pyssla julkort...maken och sönerna stånkade korv tillsammmans med herr HP...själv rullade jag och fru HP 120 Mozartkulor och bistod barnen med pepparkaksbaket...dottern målade julkort i Paint och fick in våra ansiktsfoton...en ganska udda jultomtefamilj kan jag ju avslöja...vi blev bjudna på stek, gräddsås och ugnsbakade rotfrukter...himmelskt gott...till efterrätt fick vi hallon med creme fraiche och råsockertopping som stod i ugnen i ett par minuter...sååå fräscht...allt sköljdes ner med gott rött vin...efter 8 timmar var vi färdiga...klockan midnatt och dags för maken att köra familjen hem igen...somnade gott...som alltid! Redan söndag...städa, städa...varje fredag också varje jul...vet inte om jag tycker det är sååå kul! Fick i allafall upp stjärnor och adventsstakar...hann baka Kärleksmums till adventsfikat och maken fick sonens rum färdigt...nästan...tog några bilder...nu skall vi bara göra den sista stylingen...få upp lampor, tavlor, textilier och det där andra som skapar härlig rumskänsla...
Stor kram,
Bella

17 kommentarer:

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Men du, det var då ingen dålig helg i kreativitetens mått mätt. Vad det lät som det trots stressigt värre, varit en mysig helg. Må så gott. Kram Camilla

Anonym sa...

Din tolkning av min krokodildröm, med någon som talar illa om mamma bakom ryggen på henne, och att hon inte bryr sig som jag skulle tycka att hon borde - är så på pricken att det är rent ruskigt.
Själv gjorde jag absolut ingen sådan tolkning av drömmen. Jag tänkte mig mer att den var en följd av krokodilerna vi såg på Skansenakvariet, men kära hjärtanes vad bra det stämde!

lottens vita och gröna sa...

kära goa bella! låter som er helg varit kul och händelserik! tänkte typ det samma här om dan, det här att dec bara springer precis som maj...två underbara månader som tyvärr är lite för mycket inbokat i..är det sonens rum det där, vad coolt det ser ut, ballt med griffeltavlan där!

ha det allra bäst! varmkram lotten

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Herregud vad du har hunnit med! Här blåste vi dammet från fönsterbrädorna och petade upp stakar och stjärnor i en flygande fläng. Lussekattsbaket sköttes om av barnen fast på olika håll hos kompisar. Härligt när de kommer hem med nybakat!

Kramar

/Anna

Merja sa...

Helgen tycks ha gått i turbo fart;) Men det låter som ni haft en härlig helg trots det!
Åh. . så fint advents arrangemang
(tidigare inlägg). Förstår om fler vill ha ett sånt! Fiffigt med pepparkaks siffror:)
Kul att se sonens rum. Vi fixade ju också om på sonens rum...men det arbetet tycks ha stannat av...letar efter ett data bord...fortsätter att leta. Hoppas vara klar före jul;)
Ha det gott!

MiaMaria sa...

Hej Bella!

Skulle nog behöva lite av din energi, du hinner ju massor..

Och gott och trevligt... låter det som ni haft denna helg....

Och rummet blev ju toppen bra!

HA´nu det så gott denna vecka!
MiaMaria

Willewira sa...

Oj, vad jag blev trött!! :)

Vilken intensiv helg!! Men oj, vad ni fick gjort! Kan du skicka lite energi på posten??
Nej, visst ja, den tog ju slut till kvällen.. ;)

120 Mozartkulor är en bedrift må jag säga!! Helt otroligt!
Räcker de till jul? Det skulle de inte göra hemma hos oss. Så jag gör mina in i det sista så vi har på julafton i alla fall.

Tänkte jag skulle få till lite pepparkaksdeg till kvällen i alla fall... :)

Må så gott! Hoppas att lite av krafterna kommit tillbaka i alla fall.
Varm kram
Willewira

Ann-Catrin sa...

Vildekn mysig helg med vänner ni haft.. rolig tradition... och vad smarrigt med egna hemgjorda godsaker..ingen ting går upp mot sånt, och att göra saker tillsammans.
Här hemma är det alldeles för lite av den varan för tillfället.
december har en tendens att flyga fram...
Vad bra att du kunnat erbat så mycket extra nu.. det känns väl ändå bra nu så här i jultid när pengarna rinner ur händerna.

vad fint dte ser ut att bli i sonens rum.. tufft med griffeltavlan så där över sängen!!

KRAMAR i massor
Ann-Catrin

Britt sa...

oj oj vilken helg du har haft fullt upp men du har hunnit med mycket. Ha det bra//Britt

Lallis - liv och leverne sa...

Härlig läsning:)
Och så mycket kreativitet - lika härligt det!
Kram Lallis

Anonym sa...

Du är nog den mest flitiga arbetsmyra jag vet!

Välkommen och tävla hos mig!
http://blogg.zettervall.se/#post1055

Anonym sa...

Hej och många tack för ditt inlägg hos mig idag. Jätte glad blir jag när jag ser att det kommer nya besökare. Och nu fick jag chansen att komma hit och hälsa på dig !

Vet du, länken du hade till din sida stämmer inte. Jag vet inte om du hade skrivit in länken för hand eller om den kommer dit automatiskt när du skriver inläggen.

Om det är det sista så kan jag bara snabbt upplysa dig om att det saknades en punkt mellan vision och blogspot orden. Då kan du ändra det.

Men tur nog hittade jag hit ändå med lite sökning :)

Nu ska jag titta vidare på din sida... verkar vara mycket fina bilder här.

Ha en fortsatt trevlig dag !

Kram Kram

Annie - Annalunda sa...

Goa Bella-vännen!

Så otroligt energiska ni är...allt lät jättetrevligt. Mozartkulor...mmmmmmm Kärleksmums....mmmmmm... Det är sånt som jag bara längtar efter!!!

Jag har något till dig på Annalunda!

Kram Annie

Living by Milla sa...

Hej Bella!
Wow, vilken härlig helg ni har haft! Vad mysigt att vara tillsammans och dona.

Tack rara du för dina stärkande kommentarer, de värmer gott!

Du har en sak att hämta inne hos mig.

Trevlig helg!
Stora kramen
Camilla

C De-sign sa...

Hej
Kan det vara bättre...???? massa mys och få lite julpyssel gjort tillsammans med goda vänner...??? Men man blir ju dessvärre trött...jag är helt slut efter en lång arbetsvecka....har massor av idéer men ingen ork...hm...får se hur det är i morgon, ikväll blir det vila o tända ljus! Önskar dig en riktigt skön andra advent! Kramar fr C

Skomakartummen sa...

Mmmm... det var inte någon dålig helg kram sari

Änglahem sa...

Men lilla gumman!!! Har du hämtat dig efter allt detta än?! Vilken produktiv helg! blev lätt trött av att bara läsa om allt ni gjorde och åt å drack!*tihi*

Varför ska man stressa och ha sig innan jul? jag blir bara deppad av all stress, tycker inte det känns roligt alls. Å inte blir det mer julkänsla när man tittar ut, grått å trist....Jag vill ha snö!! så kanske lite julkänsla infinner sig,
jaja...nog med gnäll för min del nu. Men därav att jag varit så tyst här på sistone...december är ingen rolig månad för min del, kämpar på för barnens skull.

Vad händer annars i Bellas liv? Vad roligt att folk köper trädgårdsmöbler i julklapp, även om liten Bella får åla sig längst in i förrådet*tihi*, men så är det ju alltid! Det man ska ha fatt i finns ju Alltid längst in!

Må så gott goa vännen!
Kramar, Ulrika