söndag 26 oktober 2008

Så det kan bli!

Det började med ett skrivbord som stod inför "dödshot"....
Hejsan käraste bloggare...en liten episod av mitt liv...ett typiskt sådant...hrm!
Som jag skrev i fredags så skulle ju Loppisarnas Loppis gå av stapeln i Stenungsund (vi har ju inte så mycket av den varan...därav att det blir en höjdpunkt för fler än mig...)vaknade som ett barn på julafton...pigg, förväntansfull och snart både matad och klädd (för egen maskin)...då säger maken att han funderat och borde vi inte först hinna till Göteborg...för att köpa nytt skateboardkit till yngste sonen...innan Loppisen dit han kommer att vara medtvingad (maken är medtvingad ifall jag hittar något stort och tungt...man vet ju aldrig)....
Lite snopet bär det alltså av till Göteborg först...vi hittar både skateboard och alla dessa små måsten tillbehör och kläder...2500 kronor fattigare lämnar vi sedan staden två timmar senare...vart tar tiden vägen? Har redan missat den första viktiga timmen på Lions loppis...en halvtimme senare är vi i alla fall där...det är de flesta Stenungsundbor också...jag blir bortknödd...en farbror i 80-års åldern sliter till sig ett underbart vackert tårtfat med rosor på som jag håller hårt i...tydligen inte tillräckligt hårt...då känner jag att jag inte tycker detta är roligt...vill bara bort därifrån...kan man inte få gå och titta och känna...kan det liksom kvitta...
Meddelar maken detta...han ser lättad ut och vi går därifrån...men det retar mig och jag är besviken....vilket jag naturligtvis delger maken...han funderar en stund och tycker sedan att jag faktiskt kan åka tillbaka...han har en poäng och jag bestämmer mig för att göra det...åka dit en kvart i tre....alltså en kvart innan de stänger...
Hinner både städa och fika hemma...innan jag och äldste sonen ger oss iväg.
När vi kommer har de redan börjat att packa ihop...ops...det hade jag inte räknat med...men jag är snabb och hinner snappa åt mig tre böcker med vackra noter...får en påse av en gulklädd Lionsfarbror som säger åt mig att fylla den med böcker...allt för en tjuga...påsen blir proppfull...hittar sedan en söt, vit sockerskål som blir min för en krona...sonen drar mig i armen...han vill åka därifrån...vi går ut på gårdsplan och där står det...ett engelskt skrivbord med grönt skinn och vackra lådor...två killar tar tag i det och skall precis slänga upp det i en container med krossade möbler...när jag skriker..."skall ni slänga det???"
"Jäpp...säger en av killarna...det kostar egentligen 500 kronor men du får det för en 50-lapp..."
Jag köper skrivbordet...utan att ha en aning om var jag skall ställa det...plats är nämligen en bristvara hos oss...sonen stönar högt och säger med myndig röst till mig..."att det här kommer INTE pappa att gilla..."

Idag håller vi på att möblera om...jag vi flyttar inte bara runt möbler...ånej...maken har varit och inhandlat panelbrädor och färg...för det är lika bra att bli kvitt husets två sista smurfrum...de där ruskigt blå rummen som barnen önskade sig när de var sju år...så nu står det ett skrivbord och en massa brädor i hela hallen...böcker och mitt kontor belamrar vardagsrummet och köket...allt är kaos...men , men...det kommer ju att bli bra...till slut!
Stor kram,
Bella

11 kommentarer:

Merja sa...

Så bra att du ändrade dig;)Vilka fynd!! Skrivbordet lät jätte fint.Och böckerna skulle jag oxå velat ha.Har presic undrat var man kan hitta sånna.
Smurfblått har sonen här oxå. Tömde det rummet igår och spacklat klart.Här ska målas imorgon:)Ha det fint!

Lallis - liv och leverne sa...

Ja jösses vilka fynd!!
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Annie - Annalunda sa...

Oj vilka fynd Bella! man är väl inte sämre än man kan ändra sig...inte minst för att visa sådana där otrevliga personer... *suck*

Ha en skön vecka - jag har länkat nu! :) Kram Annie

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Vet du vad? Jag läser ditt inlägg och ser vår kära gamla Lotta Månsson framför mig! Det där låter precis som en Lotta-grej!

Kram

/anna

RANA sa...

Vilken energi!! Härligt att läsa om - jag ser det framför mig.

Apropå din kommentar hos mig - de barnen, de barnen. *snett leende* Jag är mycket väl medveten om att "små barn, små bekymmer, stora barn, stora bekymmer" har viss substans. ;-)

Kramar till dig.
Rana

Ann-Catrin sa...

Bella!!

Tänk du räddade möbeln från en säker död...
härlig berättelse.. ohh jag kan riktigt se det för min inre bild...
STOPP!!! den är MIN!!!
det var väl för tur du vände tillbaka... var oxå på en loppis i helgen där det var knökfullt.. blev precis som du rätt så irriterad.. men sen åkte vi på en annan med rätt mycket "space"... mycket trevligare och kunna gå i sin egen takt och känna och klämma!!

Idag tänker jag på alla stackare som bokat resor med sterling.. och alla varsel i Götebor som verkligen bara escalerar... var är vi på väg???

Kramar din vän
Ann-Catrin

karofina sa...

men åh vilket fynd!! vad jag blir nyfiken på det här skrivbordet, du måste ju lägga upp en bild på det!

tack för alla dina fina ord!
stor kram!

Södralycke sa...

Oj vilket äventyr!! Blir så klart jättenyfiken på skrivbordet :)

Ganska typiskt karlar det där att avsky loppisar och shopping överhuvudtaget. Det ligger nog i deras gener eller nå´t, ha,ha ;)

Ha det gott! Kram Johanna

Annie - Annalunda sa...

Tittar bara in för att tala om att jag tycker om dig!

Kram

Annie - Annalunda sa...

Bella!

Ha en underbar, fridsam och vilsam helg!

Tänker på dig - kramar Annie

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Trevlig helg Bella!
Kram Helena