tisdag 20 maj 2008

Långlunch i trädgården...






Idag har solen visat sig ifrån sin allra bästa sida...givetvis så kunde jag inte sitta inne och arbeta hela dagen...funderade på hur jag skulle kunna rättfärdiga några timmars trädgårdsarbete...
Hungrig är jag ju alltid så lunch fick det bli...sallad med isbergssallad, späda spenatblad, lax, avocado, äpple, fetaost, tomat och gurka med vitvinsvinäger, citronolja, salt och peppar - klämde jag raskt i mig...sedan förde jag ett krig emot Ingefäramyntan, två skottkärror med rötter...hjälp, vad den sprider sig...nu sitter den i kruka och kommer inte att sprida sig mer...genomsvett tog jag sedan itu med tistlarna som kommit upp igenom markduk och sten, vilken livskraft! Sådde dill och persilja! Hann ta ett varv med kameran och vips...buskarna är ju helt gröna och har bildat den där väggen som jag ville skapa...syrenen doftar ljuvligt, hostor och funkior är stora och frodiga...silverarven blommar förförsikt och jag som alltid tuktar den stenhårt...kan idag bara njuta...de vita stjärnorna sprider sig också, galet mycket...och då är de en lökväxt - märkligt! Men vad gör det när solen strålar och allt är så vackert?
Nä, dags att gå in och arbeta igen...
Hur fort gick sedan klockan? Kvällen och familjemedlemmarna kom hem en efter en...grillen tändes...kycklinglårfiléer, paprika med fetaost, pesto och pinjenötter grillades...sedan grillade dottern frukt, bär, nötter och choklad...smaskens!...Barnen hade stora inlämningar som krävde korrekturläsning - så kvällen var räddad...Harry Martinsson och Oliver Twist har en gemensam nämnare kan jag berätta...de blev båda två bortauktionerade som barn...till den som krävde minst betalning av staten...
Kramar till er alla underbara vänner i bloggvärlden!
Bella

11 kommentarer:

RANA sa...

Å vilken underbart jobbig och svettigt ljuvlig lunch- eh, ska vi kalla det "rast"..? ;-)

Jag kom hit via Nyckeln till mitt hjärta-Helena. Jag känner på mig att jag kommer tillbaka.

Kram, Rana

Merja sa...

Vilken underbar dag du haft trots hårt arbete!!
En fråga..Hur tuktar du silverarven..drar upp eller...

Änglahem sa...

Men Bella!! vilken gourmetdag!!...blev så hungrig här så jag var tvungen att gå och ta mig en smörgås...lite torftigt i jämförelse, men den stillar hungern efer dina kulinariska beskrivningar!!*tihi*

Så fina bilder...satt just och undrade vad den vita stjärnblomman var för någonting...lökväxt säger du...hmmmm... Det blir ju småbebisar av lökväxter, börjar med en sen blir det fler och fler.
Den är jättesöt!!

Sitter här hemma med två småsjuka barn*suck* förhoppningen är att de ska blir bättre till imorgon när de ska på utflykt till Halmstad...någonting med Salve/Medeltiden...Får ju verkligen hoppas att de kan åka med då.

Nähä...om jag skulle ta och sparka mig själv där bak....och försöka komma igång med nått vettigt*fniss*..försöka iaf!

Ha en skön onsdag vännen!
Kramar, Ulrika

MiaMaria sa...

Hej Bella!

Här var det grönt och blommande vackert!
Och din lunch får mig att bli så hungrig, ska nog ta frukost snart.
Brukar dra på den, så jag kan ta med mig koppen och mackan ut...

Du grejar och står i för fullt, vilken energi du har...härligt.

Hoppas su får en toppen dag!
MiaMaria

Malin - I min trädgård sa...

Oj oj oj, vilket arbete! Men i viliken del av Sverige bor du egentligen som har så fina Funkior? Mina är små ynkliga rullar fortfarande... Men å andra sidan så växer de stackarna i förra ägarens gamla lerrabatter - så där kan nästan ingenting växa. Jobbar massor på at köra bort gammal lera och byta till ny fin jord, men det är jobbigt! Vi får väl se om mina blir lika fina lika tidigt nästa år istället.

Ha det bra!

Mums, vad den där salladen lät god!

Anonym sa...

Det är inte så konstigt att man vill ta långlunch i DEN trädgården tänkte jag, tills jag insåg att din förlängda lunch till största delen berodde på att du jobbade där!
Aha, tänkte jag sen, inte konstigt att trädgården är så underbart prunkande med tanke på att du sliter hund för att göra den vacker.
Kanske något för mig att prova!

RANA sa...

Tack söta du för glada tillrop. :-D

Jag kan konstatera att jag inte såg fel igår; dina trädgårdsbilder är helt fantastiska.

Kram, Rana

Södralycke sa...

Låter som en härlig dag, och vilken god mat, det låter jättesmaskigt!

längatar också ut i trädgården, men det finns ingen tid för det nu.....suck!

Ha det gott, kram Johanna

Färjtorp sa...

Vilken underbar trädgård!!!!

Älskar verkligen blommor av alla de slag. Du verkar ha riktigt gröna fingrar du ;)
Och hjälp, blir alldeles hungrig, vilken smaskig lunch då!

Kram Johanna

lottens vita och gröna sa...

men bella, nu är jag sååå sugen påantigen lax eller kycklingfilé som är grillad....gu så härlig mat! du din trägård är ju en dröm, skulle vilj var en lite fluga och aldrig flyga från allt det underbara!
ha en underbar fortsättning på kvällen!varmkram lotten

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hej Bella,
tack för den fina kommentaren. Jag känner också att de som lämnat oss finns med oss ännu, och jag är så tacksam för att farmors begravning blev så fin och så väl speglade hennes person och hennes önskemål.

Men du, vad spännande att du skriver en roman, vad handlar den om?
Den vill jag läsa!!

Nu ska jag snart iväg till skolan och få min dom.....sen är friheten nära!
Ha en bra dag, kramar från Helena