fredag 8 augusti 2008

Konsten att hitta...


Käraste bloggvänner, en rapport ifrån ett av de dammigaste ställena på varje loppis...boklådorna...
Innan äldste sonen gick på sommarlov, sa magistern i svenska att om man ville läsa en bok på sommarlovet...så gör ju det inte ont...utan skulle vara en bra förberedelse inför nästa termin...han rekommenderade dem att läsa "Den gamle och havet" av Hemingway...vi har när vi besökt nära och kära kikat i deras bokhyllor i jakten på boken...Jodå...jag äger ett ex. men vem har jag lånat ut den till?? Hittills har vår jakt varit resultatlös...biblioteket i all ära men sonen tycker lånetiden är i kortaste laget om man både skall läsa och sedan skriva recension...brukar bli förseningsavgifter...hm...
Då kom jag på det...var är böcker billiga???
Jo, på mina favoritställen...loppisar, auktioner, returvaruhus...alltså begav vi oss iväg imorse...sååååå mycket böcker det finns att köpa för 5 kronor (nya titlar, kända författare...jo,jo jag gick ju inte lottlös hem precis)...mina författardrömmar kom nästan av sig när jag gick igenom bokberg efter bokberg...hittade vi vår bok? Näpp...men skam den som ger sig...jakten fortsätter imorgon och då behöver jag inte skynda mig hem emellan varven för att leverera till mina underbara kunder...imorgon är jag "görledig", hur gött är inte det och särskilt som jag läst om en auktion ute på Tjörn...så där hittar ni mig imorgon, ibland boklådorna! Är det någon författare som fattas er? Hojta till så skall jag ha ögonen öppna!
Kramar och energi till er alla!
Bella

3 kommentarer:

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Energi var ordet. Känns som om jag skulle behöva lite. Hoppas att ni hittade boken.

Kramis

Anna

karofina sa...

min lärare gav oss altnativ att läsa i skolan, av nån anledning valde jag alltid de där trista och tjocka böckerna vilket gjorde att min lust för att läsa försvann. det är först när jag väntade mitt första barn jag hittade en bok på rea "babyfeber" som jag blev lite intresserad av att läsa igen.
se bara till att sonen får en bra och spännande klassiker. jag läsate mobydick, tråkigare bok får man leta efter!

värst vad billiga böcker du kom över, så billigt brukar det inte va häromkring, runt 20 lappen får man nog ge.

kramar!

Living by Milla sa...

Hej vännen!

Du läste rätt.. mandelmassa, vanilj och kardemumma, det är mumma i bullarna det!;)

Åh, vad mysigt med bröllop, när är det dax?

Hoppas du hittade något fint på auktionen.

kramen Camilla