tisdag 3 juni 2008

Inga sniglar...men lössinvasion...hjälp!









Två containers med varor är på ingående...tunga krukor, lätta med för den delen men det är de tunga som kräver planering, särskilt när de kommer dagen innan dotterns lilla examensfest... Av alla veckor på året så kommer de alltid när det är som mest olämpligt...det slår aldrig fel! Den här gången kör det ihop sig rejält...två containers kommer den här gången dagen innan kalas...hur löser jag det?
Jag borde baka inte brottas med "outside the box tankar"...Tänk om (nu låter jag som Alfons Åberg), tänk om jag hade en truck...mina problem skulle vara så små då...plötsligt önskar jag att jag importerade tops eller något annat behändigt men det gör jag inte...jag gillar tunga, stora grejer...typisk mig!

Egentligen tänkte jag skriva om hur svårt jag har att vara disciplinerad när det är rena semestervädret på utsidan. Jag smiter ut hela tiden - lurade mig själv att gå till postlådan i samhället istället för att kvart i sex ta bilen och putta ner fakturorna i lådan, hmmm vem lurar jag egentligen...

Nä, det var ju inte det jag skulle skriva om heller...
Jag hade visning idag och när jag sedan skulle plocka ihop för kvällen så var en av soffdynorna alldeles nerlusad...de där gröna små äcklen som sitter på mina finaste rosor...hela dynan full!!! Jag kunde inte borsta bort dem för de färgar grönt...vad göra? Jag hämtade dammsugaren fick bort denna gröna massdöd men bestämde mig för att ta en inspektionsrunda i trädgården...Summan av kardemumman blev;
Alla rosor är nedlusade, buskar är nedlusade, stenarna har löss...men inte en snigel så långt ögat såg...det var ju bra...hunden har inte heller haft fästingar senaste veckan ...mycket bra! Kan konstatera att löss gillar sol, värme, vackra knoppar, ljusa dynor och min stenläggning!
Sa jag att jag måste ta tag i mig själv och baka... vem vill baka i 30 graders värme?
Om jag först läser recepten i hängmattan så går det nog lättare att baka sedan!
Min aprikosgula buskpion blommar för första gången i år, rosorna är på gång...oj,oj oj vad min Klematis blommar och Linnés döttrar...
Glada tillrop ifrån trädgården, kramar,
Bella

13 kommentarer:

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Hej topsimportören i vardande! =)
Ha ha. Jag såg framför mig hur container efter container med tops ställdes upp utanför gula villan! Visst hade det varit betydligt behändigare med tops eller varför inte gem eller något annat småttigt, men tänk så trist ditt liv hade varit då! =)

Är övertygad om att hängmatteplanering är det enda rätta dagar som dessa! Själv ska jag till Göteborg idag igen (var där igår och hamnade mitt i studentkaos och köer. Blä.) Kundmöte och sedan Brunnsbo Musikklassers vårmusik i Konserthuset. det ser jag fram emot!

Kramis

/Anna

MiaMaria sa...

Halloj!!!!

Visst finns de i mängder, förstår inte.....hur gör man för att enklast ta bort dem tro. Någon sa till mig löss gillar torka och att man ska vattna lössblommorna rejält...vad vet jag men jag testar allt.......

Du får väl använda containerna till något positivt på examen...kanske bygga ett rum...fniss...skojar bara.....

Nej inte vill man baka i värmen, du får nog gå upp i ottan då är det ju svalare......men det finns ju bagaerier annars....som tur är.

HA´nu det så gott bland alla dina löss...fniss...

MiaMaria

Änglahem sa...

Morgon Bella,

Visst är de enna riktiga marodörer de där lössen!!!! Som du säger....FINNS PRECIS ÖVERALLT!!
Jag sprayar och vattnar och duschar....men de ligger steget före mig hela tiden!!!*grrr* Men de där eländiga sniglarna lyser med sin frånvaro....vete sjutton om jag inte hade tampats med dem istället, vem trodde man skulle säga så...men lössen går ju bara inte att besegra!!!*snyft* Men jag fortsätter min kamp*pillimarig blick*

Jösses vad det kör ihop sig för dig!! Men visst är det typsikt!! allt ska komma på samma gång!! Men Bella löser biffen denna gång med....JAAA*blink*

Åhhh vilken fin pion!! Åhhh det finns så många sorter som jg vill ha!!! Just nu har jag bara 6 ynka stycken.....Måste haaa meeer!!*hihi*

Andas djupt Bella....lugn o fin...så fixar du detta!!

Ha det så gott i värmen!! (pssst.....*viskar* men visst skulle vi vila ha liiite regn för växternas skull?!! T om stora träd hänger ju trött med bladen!!)

Många kramar
Ulrika

Änglahem sa...

....vilja ha....ska det vara ang sista stycket.....

Kramis

Lotta 8`) sa...

Full rulle förstår jag! :) Men ta en sak i taget så ordnar det sig säker - men vem har lust att göra nytta i det här vädret? Vill ju bara vara ute och njuta..... Här är löss med så i går fick vattenslangen jobba, spolade bort så mycket jag kunde - det är väl torkan som ställer till det även ovan jord. Ha det så gott 8`)

Snusilus o Sannibus sa...

Nämen usch då, hoppas att du får väck alla lössen fast det är inte så lätt antar jag. Såå härliga bilder du visar! Jag bor nere i soliga Spanien :) Ha en skön onsdag!
Kram, Susanne

Living by Milla sa...

Härligt med glada tillrop trots dumma löss!!
Jag blir också glad när jag ser min rabatt som anlades förra våren. Där blommar stjärnflocka, riddarsporrar har massor med knopp och likaså pionerna, jippi !

kram i värmen!
Camilla
Ps Hoppas allt löser sig till examensfesten!

Merja sa...

Lät skönt med hängmattan!! Baka i värmen har man ingen lust med..dottern tjatar att vi ska baka bullar.Nä..det får bli nått snabbt i långpanna tidigt på morgonen i stället!
Ha det gott bland containrar och blommor:))

Södralycke sa...

Usch det låter inget vidare med löss...hoppas att du kommer på nåt sätt att få bukt med dem!

Vad vacker pionen är!

Hoppas du får en skön helg, kram Johanna

Ann-Catrin sa...

Godkväll Bella!!

två containers.. himmel.. men jag tror du är så pass proffsig och alltid har många bollar i luften att du fixar det här med... men jag förstår dig.. skulle ju varit enklare med topz.. men hu vad trist..hihi!

Och din vackra pion.. vilken bedårande gärg den har.. jag har "bara" vanliga vita.. men bara knoppar än så länge!!

ja nu vill man bara vara ledig... jag förstår din vånda litegrand!

jaha är det löss som är så där små och gröna.. fasen då har vi oxå en hel drös med dom!!
'Jag hörde oxå på radion at det är väldigt lite fästingar.. och det är väl bra i allafall.. men dom ligger väl bara och väntar på att det ska bli lite fuktigt så de kan krypa på oss igen!!

stor kram min fina bloggvän
Ann-Catrin

psst.. beundrade ju oxå dina fina pelargoner..märker att du pratar mycket med dom.. ser ju urfina ut där på stegen!

Millas hem sa...

Hej!
Skräp också! Att du fått löss!
Jaa...inte du då, men rosor och andra växter.
Kanonfina bilder på segeltyget och blommor.
Såg längre ner att du är väldigt svag för choklad...här har du en till!
Kramis Camilla

Annie - Annalunda sa...

Vilka fina bilder Bella! Din trädgård ser jättespännande ut. Lössen är inte roliga alls... men här får de sina duschar... så för tillfället är det rent.

Tack Bella för din goa hälsning.

Jättekram Annie

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Ciao bella Bella ;)
Jag älskar dina inlägg!
Jag är inte i farten och kommenterar lika mycket som vanligt men jag läser alltid dej och mina andra favoritbloggerskor och gläds över er kreativitet, det ska du veta,
stor kram från Helena