torsdag 12 februari 2009

Trädgårdsutmaning i februari-frusen jord men varma förväntningar!Lila Tulpan och KirgislökLila mossflox


Liten backsippa
Häng med vet ja!
Är man trädgårdsmänniska så är man och då hänger man gärna med i projekt som det här… initierat av bloggen Handplockat…

Jag är en samlare…samlar sorter, samlar färger…samlar sådant som jag handlöst förälskar mig i…det är egentligen inte svårare än så…
Så…jag har otroliga mängder med krukor…korgar, lådor och andra ”funkar-att-plantera-i-prylar”…maken fick helt enkelt bygga en krukbod för jag tog över hans domäner i källaren…ingen är nöjdare än jag…för nu hittar jag, sorterar och får plats…i min alldeles egen bod!

Men jag har tagit sorterandet med mig även när jag planterar…kan inte hjälpa det men jag älskar att ha den vita rabatten, med bara vita växter…den lila med lila, blå med bara blått men naturen fungerar inte så…aklejorna vill byta färg och sprida sig med vinden…vilket ställer till det…jag tycker inte om att slänga så här grävs skotten upp, planteras i krukor och sedan får den som vill ta med sig ett skott hem…vissa växter planteras i hink för jag vet hur växtgalna de är…ta bara alla myntor…gissa om vi har fightats en hel del genom åren? Timjan, Oregano, Löjtnantshjärtan och alla andra som jag förträngt…jösses…nu kliar det i fingrarna…får tänka på något annat för det är -5 grader här idag så att sticka ner fingrarna i jorden…är bara att glömma…får väl ta bilen till närmaste handelsträdgård och stoppa ner något finger i en kruka…
Eller också tar jag fram fotografier ifrån våren 2008…håll till godo…lila rabatten!
Kramar,

14 kommentarer:

Willewira sa...

Bella, vad du är gullig!!
Klart jag kommer och hämtar plantor (när uteplatsen är lagd) hos dig om du har i överflöd...

Det är så roligt att planera, men jag skulle vilja ha en trädgårdsmästare som gjorde grovgörat. Jag tycker planerandet och planterandet är roligast. Gräva och rensa kan jag lämna över med glädje... men det hör ju till det också...

Vi får väl se om uteplatsen blir färdig i sommar så vi kan ha en lite bloggträff... Då är du såååå välkommen!

Såg nu att ni har den stilen på skärm vid altanen som jag vill ha vid uteplatsen. Vi har som sagt ganska lik smak verkar det som... Syrran! ;)

Önskar dig en bra fredag - med lov och allt. Vårat lov är nästa vecka...

kram!
willewira

Merja sa...

Så fint!!

Anonym sa...

Jag tror jag vill besöka din trädgård någon gång och hämta inspiration till min egen gräsplätt.

Du har så mycket idéer!

Södralycke sa...

Vad härliga bilder du visar från din trädgård i de senaste inläggen!! Jag längtar verkligen efter vår och sommar så man kan ut och påta i trädgården igen :)

Vad härligt det låter med en egen krukbod! Jag har invaderat vår oinredda bastu med krukor,men eftersom det letat sig in en massa verktyg, gamla färgburkar och allmänt skräp dit börjar det bli lite trångt...är nog dags att rensa lite ;)

Hoppas du får en skön helg! kram Johanna

Anonym sa...

Så härligt med lila, lila, lila! Fina bilder!
Ha en trevlig alla hjärtans dag!
Växthusmadam

Mamma C sa...

Härliga bilder på söta små blommor. Ha en fin alla hjärtansdag i morgon.
Kramis mamma C

Britt sa...

Det måste vara super trevligt med ett besök där man kan få med sig en planta hem. Hadet så bra//Britt

Ann-Catrin sa...

Ohhh Bella!
din kram kändes ända HIT!!
den mottogs och sänd tiilbaka till DIG!!

Nu måste jag läsa ikapp här.. vad du varit flitig alltså... ohh dina sagolka trädgårdbider.. kan förstå att det kliar i figrarna.

men så roligt att du sålt fler planteringsbord... JAG HEJAR PÅ DIG!!

Hur har du det nästa vecka... hur jibbar du??

KRAAAM
Ann-Catrin

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej Bella!
Vill tacka för don goa kommentar inne hos mig, kul att du hittade mig och du är så välkommen tillbaka.
Vilken härlig trädgård du verkar att ha och jisses vilket jobb din *gubbe* har lagt ner på altanen.
På återseende Marie:)
trevlig allahjärtans dag på dig.

Med fingrarna i (j)orden sa...

Känner igen mig väl i ditt inlägg. Krukorna tenderar att bli väldigt många oavsett vilka intensioner man har när våren börjar. I år ska jag begränsa mig - och så bara några veckor senare står man där och inser att man skaffat sig två timmars vattenkannebärande per kväll. Och att det är rätt mysigt ändå...
Härliga bilder också och kul att du hittade till min blogg.
Eva
PS Jättefint planteringsbord!

Lallis - liv och leverne sa...

Vilket härligt inlägg, Bella!:)
Och du; ha en fin alla hjärtans dag idag.
kram Lallis

Lotta 8`) sa...

Kors vad du får till det med trädgårderi på ditt berg! Imponerande! Suger åt mig alla tricks och knep då vår stuga vid havet, verkligen ligger på ett berg och det är hopplöst att odla något större där :) Men det där med odla i påsen - hur menar du då? Tog du en vanlig jordpåse eller något större? Jag vill gärna få till lite fler rabatter vid vår stuga men vet inte hur jag skall lösa det. Det är mycket nära havets starka, pinande vindar som blåser bort nästan all jord. Mamma hade ett växthus men det måste passas så jag vet inte om det blir något med det, kanske någon form av bevattningssystem i framtiden.
Så roligt att du börar med försäljning - tidig säsong men så är ju trädgårdstokar otåliga varelser :) Tack för titten hemma hos dig, ha en fortsatt trevlig helg, kram =)

C De-sign sa...

Det kliar i fingrarna....vilka fina bilder så inspirerande....jag ser verkligen fram emot när jorden tinar upp!!!!! Antar att ditt lov är slut nu...mitt börjar! Så skönt det ska bli med en ledig vecka..... hoppas bara lite skaparlust infinner sig! STOR KRAM till dig! fr C

Njut i din trädgård sa...

Åh vad jag gillar att vara här hos dig! Åhh!!!

Jag har också några enfärgade rabatter med någon brytningsfärg så det var lite roligt att läsa om dina val. (Förutom "barnens trädgård" där det ska vara så blandat som möjligt - dem bestämmer.)