måndag 8 juni 2009

Stolt mamma - det är jag det!






Kära bloggvänner...hoppas ni inte har gett upp hoppet med mig!
Det är inte särskilt tätt emellan inläggen nu för tiden kan jag konstatera så här i arla morgonstund...
Kan bara inte låta bli att skriva om än så lite...
Förra veckan och veckan innan den var magisk! Kropp och själ fylldes av så många otroliga känslor att det till slut nådde ända upp och lyckotårar har trillat nedför kinderna i omgångar skall ni veta...först ut var mina elevers bal...bara tänk att de ville ha "gamla fröken" med...det var en underbar kväll ute på Marstrand!

Sedan blev det onsdagen den 27 maj - sonens student och tillika syrrans 40-års dag!
Jag kom hem sent på tisdagskvällen då fyra elevers projektarbeten, den praktiska delen skulle avklaras...vin- respektive ölprovning...måste säga att det var imponerande att lyssna till dem. Jag blev "biten" av det här och skall absolut ha "provning" hemma under sommaren - mycket kul att syssla med i goda vänners lag. Dessvärre råkade jag svälja vin när vi skulle "gurgla" runt det i munnen...värre eftersom jag körde bil till jobbet...men jag hittade en lärare med körkort som åkte buss så hon lovade att köra mig hem...så jag kunde fortsätta att "smutta". Lite glad i hågen kom jag då hem på tisdagskvällen klockan 18.30 och precis när jag skall gå in igenom dörren slår det mig att det var jag som skulle storhandla idag...vilket jag då inte hade gjort...hmmmm...inte kunde jag köra bil heller...inte bra! Fick alltså redogöra situationen för maken som körde mig till affären och hjälpte mig att handla.
För att sedan komma ikapp...bakade jag och städade hela natten...
Jag bakade sex GI-bröd och ljusare frallor, gjorde en tapasröra på oliver, sardeller, vitlök och citron. Det blev tre Hasselnötstårtor, en After Eight chokladtårta, fyra morotstårtor, två citronpajer och två plåtar Kärleksmums. Middagen bestod av Tjälknöl och potatisgratäng samt att istället för att slå ihop en sallad fick gästen själv välja vad de ville blanda ihop. Tyckte det kunde vara bra eftersom gästerna denna dag var blandade. Jag hade även kokt citronsaft som vi blandade med bubbelvatten...blev jättefräscht!
Sonen gick ut klockan 14.30 i Göteborg så vi begav oss in redan klockan 13.30 vilket var en himla tur...för det var svårt att få parkeringsplats! Sedan kom då den magiska stunden när han tillsammans med sin klass stod på den blå balkongen och vinkade! Det var då...som jag utan förvarning blev...totalt känslofylld...alla år av kamp...den långa vägen till denna dag...var över! Stolt mor med tårar i ögonen och ett hjärta fyllt med kärlek stod där och bara njöt!
Senare på kvällen sa sonen till mig att det här var den bästa dagen i hans liv! Tänk...då är det värt att baka och städa en hel natt!
Och vi hade tur med vädret...bara kuling...inget regn...lite sol!
Kramar,
Bella

17 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! jag vet hur det känns! Extra stort grattis till sonen som verkligen kämpat i alla år!!!! Kram Tina

Marie//Tekla Maräng sa...

Underbart! Vilken härlig kommentar din son fälld med att det var hans bästa dag. Det är STORT efter all strävan bakslag och framsteg omvart annat och det är precis som du skrev DÅ ÄR det värt att städa och baka en hel natt.
Kram Marie:)

Mamma C sa...

Grattis till grabben, ja känslorna bara väller över en när dom kommer ut från skolan. Var likadant när barnen här slutade. Herregud så mycket gott du hann med att baka och fixa.
Kram Mamma C

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!!!Grattis till sonens examen...kan tro du är stolt nu;)

Har nypremiär på min blogg...så när du har tid så är du hjärtligt välkommen in;)

kram Mamma millan♥

Celias Spetsar sa...

Jag förstår att det var en stor dag både för dig och sonen.
Vilken kämparmamma du är, helt fantastisk. Den där After Eight tårtan kunde man kanske få receptet på ;-)
Vi älskar kladdiga chokladtårtor.
Kram Linda

pacee sa...

Hej på dej stolt mamma!

Jag har fortfarande två väldigt stolta föräldrar, en nyfödd Pontus och en väldigt nyfiken Robin på näthinnan...hmmmm...det var ju ett tag sen...men vissa saker etsar sig som sagt fast på näthinnan...

Ett stort grattis till Pontus från oss!

Kram C

Merja sa...

Full fart som vanligt;) Hoppas du hinner varva ner efter allt kalasande!
Kul att allt slit blev uppskattat. Dom orden måste ha värmt:)
Ha det gott

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja du, tänk vad tiden rinner iväg. Såklart att du ska vara stolt.
Hoppas att allt är bra nere i söderns land. Här kom det faktiskt snö igår !!! Men som tur var så försvann den lika fort.
Ha det gott. Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallå där...Tack så hjärtligt för dina varma ord...jo jag har allt med saknat dina samtal...alltids mycket kloka ord från dig...Det får vi ta upp igrn...nattizzz kramizzz Millizzz

lottens vita och gröna sa...

kära goa fina bella, guuuuu så berörd jag blev av allt som händer dig, jag har ju lätt för tårar och så här på jobbet får jag faktiskt baxa mig in på rummet med stängd dörr ett tag, tänker sååååååååååååååååååååååååååå på era grannar som mist sin lilla flicka, finns inga ord bara sorg..
blir även sååå rörd av din berättelse om förberedelser till din sons stora dag, du är en sån mamma alla vill ha, jag lovar, vilken härlig männiksa du är bella!
köp nu en sån blomma, änglatårar, till dina grannar inte för attt det tröstar men för att visa att man är med och bär...
varmastekramen lotten

Britt sa...

Jag blir rörd till tårar jag har en son som lämnar år 9 med så mycket kämpande att jag förstår dina tårar. Mina kommer att rinna på fredag igen.Gratta sonen. Ha det bra//Britt

C De-sign sa...

Härligt med student och nu står sommaren i sin fullaste blom! Jag har två dagar kvar att arbeta sedan blir det sommarlov! Sååååå ljuvligt! Hoppas att du också snart är ledig och kan njuta av att bara vara! Stor Kram och Glad midsommar! fr C

Marie//Tekla Maräng sa...

Tänkte bara titta in och önska dig en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR.
Vi hörs kram Marie:)

Lallis - liv och leverne sa...

Ha en riktigt fin midsommar, goa du.
:)
Kram Lallis

Lisa Marklund sa...

Vad härlig :-) Njut och må bra av denna stora dag
Kram Lisa

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Tittar bara in för att önska dig en riktigt bra fortsättning på midsommarhelgen. Hoppas att allt är bra. Kram

Vardagstugg sa...

Grattis till pojken din! =)

Annelie