onsdag 24 juni 2009

Imorgon min sista arbetsdag...både sorgligt och skönt!


Hejsan kära bloggare...saknar bloggeriet men snart finns tid för fotografering och filosoferande...livsandarna skall släppas på grönbete...imorgon är min sista arbetsdag på Turistgymnasiet för den här terminen...

Jag har inte hunnit njuta av trädgården ännu...regn och sol har satt fart på det hela...så här finns mycket att utforska...hittade supergoda, solvarma, röda jordgubbar...så söööta - mums! Vi hann även lägga i båten nu ikväll...premiärturen fick det att virvla till i hela känslocentret...hur har jag kunnat glömma denna underbara frihetskänsla som havet, solen och vinden i håret drar igång? Det har varit mycket känslor på jobbet det sista...många som slutar, elever som tagit studenten...jag har fått så många vänner för livet att jag känner mig rik...men det är jobbigt med avsked...så undertecknad har gråtit floder...förhoppningsvis är jag snart på andra sidan...och kan njuta av sommar, sol och ledighet!
Det var bara det jag ville säga...
Kramar och godnatt!
Bella

måndag 8 juni 2009

Stolt mamma - det är jag det!






Kära bloggvänner...hoppas ni inte har gett upp hoppet med mig!
Det är inte särskilt tätt emellan inläggen nu för tiden kan jag konstatera så här i arla morgonstund...
Kan bara inte låta bli att skriva om än så lite...
Förra veckan och veckan innan den var magisk! Kropp och själ fylldes av så många otroliga känslor att det till slut nådde ända upp och lyckotårar har trillat nedför kinderna i omgångar skall ni veta...först ut var mina elevers bal...bara tänk att de ville ha "gamla fröken" med...det var en underbar kväll ute på Marstrand!

Sedan blev det onsdagen den 27 maj - sonens student och tillika syrrans 40-års dag!
Jag kom hem sent på tisdagskvällen då fyra elevers projektarbeten, den praktiska delen skulle avklaras...vin- respektive ölprovning...måste säga att det var imponerande att lyssna till dem. Jag blev "biten" av det här och skall absolut ha "provning" hemma under sommaren - mycket kul att syssla med i goda vänners lag. Dessvärre råkade jag svälja vin när vi skulle "gurgla" runt det i munnen...värre eftersom jag körde bil till jobbet...men jag hittade en lärare med körkort som åkte buss så hon lovade att köra mig hem...så jag kunde fortsätta att "smutta". Lite glad i hågen kom jag då hem på tisdagskvällen klockan 18.30 och precis när jag skall gå in igenom dörren slår det mig att det var jag som skulle storhandla idag...vilket jag då inte hade gjort...hmmmm...inte kunde jag köra bil heller...inte bra! Fick alltså redogöra situationen för maken som körde mig till affären och hjälpte mig att handla.
För att sedan komma ikapp...bakade jag och städade hela natten...
Jag bakade sex GI-bröd och ljusare frallor, gjorde en tapasröra på oliver, sardeller, vitlök och citron. Det blev tre Hasselnötstårtor, en After Eight chokladtårta, fyra morotstårtor, två citronpajer och två plåtar Kärleksmums. Middagen bestod av Tjälknöl och potatisgratäng samt att istället för att slå ihop en sallad fick gästen själv välja vad de ville blanda ihop. Tyckte det kunde vara bra eftersom gästerna denna dag var blandade. Jag hade även kokt citronsaft som vi blandade med bubbelvatten...blev jättefräscht!
Sonen gick ut klockan 14.30 i Göteborg så vi begav oss in redan klockan 13.30 vilket var en himla tur...för det var svårt att få parkeringsplats! Sedan kom då den magiska stunden när han tillsammans med sin klass stod på den blå balkongen och vinkade! Det var då...som jag utan förvarning blev...totalt känslofylld...alla år av kamp...den långa vägen till denna dag...var över! Stolt mor med tårar i ögonen och ett hjärta fyllt med kärlek stod där och bara njöt!
Senare på kvällen sa sonen till mig att det här var den bästa dagen i hans liv! Tänk...då är det värt att baka och städa en hel natt!
Och vi hade tur med vädret...bara kuling...inget regn...lite sol!
Kramar,
Bella