måndag 31 mars 2008

Ensam hemma del 2


En orolig make sitter i en stuga i fjällen och undrar... hur mycket kommer jag att känna igen...vilken färg kommer det att vara i mitt sovrum?
Hörde på hans röst när jag ringde och frågade om det var en bra idé att måla yngste sonens rum nu när han ändå inte sover där... hur maken drog andan och undrade om jag inte borde fokusera mig på att lösa alla problem som uppstått med importen den här gången istället! Var är alla originalhandlingar, vore det inte bra om jag spårade dem undrade han lite desperat...
Var jag och min far redan färdiga med att ha organiserat hela lagret och förberett för alla nya möbler, och så där höll samtalet på!
Jag berättde att jag hunnit måla de två vitrinskåpen och vårt tvskåp och skulle nog kanske hinna rolla sonens rum... längre hann jag inte förrän maken avbröt och lovade att om jag lugnade mig så skulle vi renovera även detta rum och sätta upp spont...här sitter jag nu och klurar på nya projekt... undrar om maken vågar lämna mig ensam någon mer gång?
Kram till er alla bloggare!

söndag 30 mars 2008

Ensam hemma...

Har precis vinkat av familjen... vi skulle egentligen åkt till fjällen (Sälen) allihop på semester men... mina trädgårdsmöbler och lite annat smått och gott som jag väntat på sedan 1 januari behagade dyka upp precis under dessa dagar... alltså får jag vackert stanna hemma...

Med en klump i bröstet sitter jag alltså här klockan fem på morgonen, funderar på att krypa ner i sängen igen men...

Det är roligare att läsa andras bloggar och kliva in i någon annans värld en stund!

Igår började maken och jag förbereda för vårens utställning på baksidan. Det ringde några kunder och frågade om de kunde komma och titta på en rottinggrupp som de blivit förtjusta i, så det är bara att sätta igång! Nästa helg vill jag alltså beställa strålande sol, blå himmel och minst 15 grader varmt - det borde vara säljande...

Usch vad det är tyst och tomt här hemma, endast hundens snarkningar bryter av den totala tystnaden. Igår var huset fullt, mina egna tre barn och kompisar till dem, syrran med sambo och min egen lille "gubbe", då när ljudnivån och skohögen i hallen var som ett berg tänkte jag att det kanske blir skönt ändå med lite ensamhet... Inser att jag inte är en ensamvarg utan är så van vid att huset är fullt av härliga människor att jag efter att ha varit ensam i en timme redan klättrar på väggarna. Jag tror jag skall gå upp och måla lite på mina vitrinskåp!
Vet inte om jag ser ut som boknörden i förra inlägget men med de förutsättningarna man hade så var det så nära jag kunde komma.

torsdag 27 mars 2008

Trädgårdsprylar



Åker om två veckor till Stockholm för att spana in konkurrensen på Trädgårdsmässan där... Skall smyga omkring och se var folket flockas, vad som lockar, vad de har som inte jag har...


Hittade hos en leverantör ett parti snygga trädgårdshandskar i rosa, ljusrosa och lila, kraftigt material - kan man noga kriga med både rosor, tistlar och nässlor.


Istället för trädgårdskorg syddes sedan praktiska trädgårdsväskor i vaxduk med fem fickor och stor plats för krukor med mer. Skall ta med mig en sådan när jag handlar på trädgårdsmässan. Man måste ju prova sina idéer - alla idéer som jag får är inte bra...


Idag har varit en mindre kul dag... bilen bestämde sig plötsligt för att ta semester. Inte bra eftersom det planerats för resa till Sälen på söndag. Fick hoppa fram med bilen till verkstad i Göteborg (miiinst 4 mil) och inget jag räknat med att göra idag men... mitt målande störs hela tiden, tur att "imorgon är en annan dag". Det var inte det jag skulle skriva men, men... hur som helst så kontaktade tidningen Rosie mig och ville ha bilder på mina planteringsbord... hur kul var inte det?! Mitt lilla, lilla företag - hur vet de ens att jag finns?


Här har jag funderat på hur jag skall få ut mina produktnyheter och så kontaktar de mig... ibland har man tur!


Min katt vill inte gå ut! Hon har tröttnat på snö och kyla, vill ligga på en varm pläd och sträcka på sig. Min hund vill gå ut hela tiden. Rullar sig gladeligen i snön och rusar glatt efter varenda snöboll som kastas åt hans håll!


Ha en god kväll!


onsdag 26 mars 2008

Sticklingar&frön i alla hörn...

Jag kan inte slänga växtkraft, där går gränsen... Plockar varje höst in frö ifrån de växter som är fyllda med dem. Smarta trädgårsamatörer sätter in annonser på Odla.nu och säljer sina fröer... men inte jag... kommer på det ungefär samtidigt som de skall ner i jorden. Därför är mitt hem belamrat med brickor och lårar med sticklingar och frösådder. Det är inte snyggt, inte praktiskt men på sikt är det inspirerande...
Jag har nu gått och funderat på om man inte kan hitta på en lösning där både sticklingar, fröer och jag kan trivas.
Två vitrinskåp ifrån IKEA får offras och bli växthus för en tid. Nu skall de först bara målas om - vitt känns som en färg som aldrig kan bli fel och därför har vit färg inhandlats.
Idag blir det före bilder och på fredag får det bli slutresultats bilder (måste ju låta grundfärgen torka ordentligt).

tisdag 25 mars 2008

"Vad bidde det?"


I onsdags damp tidningen Allt i Hemmet ner i brevlådan, ett gratisexemplar som utlovats. Raskt slet jag upp kuvertet och hittade det jag letade efter...

För några månader sedan ringde en journalist hem till mig och frågade om de kunde komma hit och göra ett reportage. Först blev jag ju förstås smickrad och tackade ja utan att tänka efter... sedan... när jag tänkt efter, ringde jag maken och berättade vad som väntade runt hörnet. Insåg under tiden jag berättade att vi omöjligt skulle hinna fixa sådant man vill fixa innan någon gör ett "hemma-hos-reportage". Jag far ju runt en del i mitt arbete och maken arbetar mer än heltid så tid finns inte speciellt mycket av. Alltså fick jag ringa tillbaka och fråga om det räckte med ett par bilder som jag redan hade hemma och om de kanske kunde ställa frågor över telefonen. Otroligt tillmötesgående människor och det här blev resultatet! Det bidde inget stort reportage... det bidde en liten ruta - men jag har ingen ångest och hinner med de mässor och utställningar som jag planerat in! Så allt slutade lyckligt.

Idag skall jag skicka bilder till Expressens bilaga "Leva och Bo" där de skall göra ett reportage om planteringsbord och jämföra marknadens utbud i ett aprilnummer, skall bli spännande att se hur jag klarar mig i den konkurrensen...

Nu måste jag arbeta lite igen,

Kram Bella

söndag 23 mars 2008

GLAD PÅSK!

Fläckvis Fint utmanade mig på "Bäst och pest" innan påsk men vi har haft problem med nätuppkopplingen så inte förrän idag kan jag anta denna utmaning...
Bäst är trädgård och altaner men eftersom det är inredningsfokus så har jag valt utvalda delar av hemmet; hallen - bäst för den är rymlig, ljus och har värmegolv som suger upp våta fläckar som skor drar med sig utifrån, vardagsrummet - havsutsikt där båtar kommer och går, lätt att bara sitta och ta del av båtlivet, badrummet - stort bubbelbad, ljust och ombonat, sonens precis nyrenoverade rum - blev funktionellt och precis så där som han ville ha det (sa han).
Pest är husets "master bedroom (fniss, man kan knappt gå runt sängen)" och när man vaknar tror man att man är en smurf... rummet är väldigt blått (dottern ville ha det så när hon var liten och huserade i detta rum). Mitt kontor har tagit plats i hyllorna som förut var alla mjukisdjurs plats. Det är hemskt rörigt i detta rum men det står på listan över rum att renovera (dock åker detta projekt ständigt bakåt i turordningen).
Är lite trött idag - det var full fart på partajandet igår och "snipsen" tog slut. Kanske var det i väntan på grillmästarens biffar (minus 7 grader att stå i för att grilla utomhus men gott blev det)!
Kompisen Frida vann SVT s Tv-stjärnan och vi satt ett stort gäng och höll tummarna för henne! Grattis Frida vi tyckte du var bäst!
Glad Påsk och ett överfyllt påskägg med godis skickar jag virtuellt till er alla bloggare,
kram Bella
Här kommer Bäst/pest bilderna;

Ps. Hustomten och hans husnisse är inga jultomtar som glömts kvar, de dyker upp lite här och där och skapar trivsel för oss familjemedlemmar Ds.



tisdag 18 mars 2008

Lite Påsk i fönstret!


Har införskaffat för företagets räkning några läckra upplägningsfat i gult och orange. Släpade hem ett par kartonger och väntade en grymtning ifrån maken... men han blev intresserade och tog fram ett par stycken. Stora, sa han och ögonen lyste.
Jäpp, stora är de, 37,5 cm och 30 cm istället för 26 cm som de flesta vanliga tallrikar. Upplyste maken om att de inköpts för att ha i det vita skåpet på Trädgårdsdagarna på Liseberg. Maken såg besviken ut och tyckte absolut att vi skulle ha dem som servis i sommar när sommarmöblerna åkt fram!
Visst är de somriga?
Har inte hunnit påska - men har ständigt en rostig tupp bakom gardinen som får en mer framskjutande position i påsktid. Satte fyra vita fjädrar i krukan hos Ranunkeln och lade en påskgul citron hos murgrönan och tycker att det blev lite påskigt i alla fall!
Ps. Utomhusbaren som uppläggningsfaten står på brukar förvaras vintertid på övervåningen men i och med renovering, står mycket på fel plats (eller där det rättare sagt får plats, fniss). Ds.

måndag 17 mars 2008

Hm, vilken färg skall det vara på krukorna ute i år?



Det där med färg är inte alltid så lätt... Tänkte först bara välja vitt, vitt, vitt, ja ni vet... men så började jag tänka efter och bad fabriken att prova lite olika glasyrer på mina krukor (Livets träd) och sedan skicka kort på resultatet, och nu kan jag inte bestämma mig! Krukorna ser små ut men en av dem är 85 cm hög...
Kan man få lite hjälp av er bloggare? Krukorna är glaserade i antikvitt, cremevitt, gråvitt och turkos. Det jag beställt ifrån början är helvitt - funkar alltid, men skall jag våga lite mer? Tyck gärna till, jag skulle bli oerhört tacksam!
Min innekrukserie "Eternity" som jag skall lansera på Formex i augusti är ännu inte riktigt klar... den som väntar... men jag kan säga att där är färgerna vitt, grått och rött (lite lättare eftersom höst och jul styr utbudet).
Önskar alla en skön kväll!

Bella

söndag 16 mars 2008

Trädgårdens skatter - mars månad på Västkusten


En hel dag i trädgården... behövdes verkligen!

Jag upptäckte att det blommar en hel del. Gullvivan i fågelboet, som jag fick av mamma men just då inte visste var jag skulle plantera (vet att den sprider sig rejält) blommar nu! Luktviol, tulpaner, påskliljorna som stod i en kruka ifrån förra våren och som jag bara grävde ner - blommar... hur härligt är inte det? Planterade en massa pelargonsticklingar, satte vita rudbeckiafröer och tomatfröer... Vill man se större bilder brukar det fungera genom att klicka på bilderna. Fiskarna har fått yngel igen, tjoho! De trivs verkligen i min algiga damm... Jag låter bilderna tala för sig själva.

lördag 15 mars 2008

Spegel, spegel på väggen....

Dagen blev inte alls som planerat... det blir den sällan för mig. Det beror inte på någon annan, har absolut ingen annan att skylla på... är född sån helt enkelt. Som vanligt gav det ena det andra... körde dotter som vanligt till basketträningen i Stenungsund. Såg i ena ögonvrån att det var öppet på en loppis. Måla lister eller bara snabbt springa in på loppisen? Snabbt in på loppisen blev det utan att jag egentligen hann tänka, bilen körde nästan dit och parkerade själv. Två kannor i silver á 30 kronor styck, låg också plötsligt i min kasse!

På vägen hem fick jag se en karl med en jätteskylt och blev nöjd när jag upptäckte en människa vid övergångsstället. Bromsade in och hann därmed läsa att det var auktion i vår byggdegård idag, om en timme... Körde inte hem utan svängde in vid dagiset och tillbaka ut på vägen igen och in för att hinna med visningen. Kom sedan ut, nöjd med två speglar - har ingen annnnniiiing var jag skall ha dem, men visst var de söta? Två kartonger fick syrran som jag träffade på hjälpa mig att bära ut till bilen. Visar senare vad de innehåller...

Det har varit kanonväder idag men jag missade liksom det... men nöjd det är jag!

Nu skall jag se på Melodifestivalen och för första gången i mitt liv hejar jag inte på någon och kommer därför inte att bli besviken... hur skönt är inte det? Jag brukar annars vara både upprörd, nervös, glad och jag vet inte vad, engagerar mig alltid för mycket - är liksom sådan som person!
Godkväll i stugorna och må gott,
Bella

fredag 14 mars 2008

Vårknopp ger nya idéer!

Jag vet att det kan verka tjatigt men idag var det verkligen vår i luften! Åkte iväg och köpte några fröpåsar och efter lite pyssel och pet hade jag skapat en "frökoordinatortavla", nu har jag översikt över kommande sådd. Lätt att bära med sig ut till planteringsbordet.

Gulsipporna kommer snart att slå ut och liljorna har krupit en bra bit över jordmånen. Imorgon skall fröna sås och mitt fågelbo med Gulvivor bli fint.
Hade nästan gett upp det där med Sushi men idag fick jag äntligen en alldeles underbar bricka med riktigt god Sushi... det hjälpte inte alla, äldste sonens kompis (18 år) fick springa och spotta ut det hela (såg honom stå och skölja ur munnen länge efteråt) men Joel var mycket fascinerad av pinnarna...

Ha en härlig fredagskväll!
Kram Bella

torsdag 13 mars 2008

"Matchande trädgårdsförkläde till krukorna"


Tack käre svåger för att du ställde upp som modell i den sena kvällstimmen!

Jag får alltid springa fram och tillbaka en massa gånger när jag arbetar i trädgården, hämta spade, hämta frö, ops vattenkannan... Så håller jag på!

Kan detta vara en lösning? Trädgårdsförkläde med stoora fickor för förvaring av både det ena och det andra. Tio fröpåsar i en klyka i kanten av fickan. En lite påse att plocka ogräset i när man inte rensar utan skall plantera något... Vad tror ni bloggare?

Materialet är vattenavstötande och lätt att torka av, med hjälp av kardborre passar en storlek alla. Vill du se en större bild, klicka på bilden.

måndag 10 mars 2008

Visst är det kallt om fingrarna...


Kunde inte låta bli att plantera en vårkruka idag. Solen lyste och det kändes behagligt att vara ute och fixa. Det ena gav det andra så plötsligt rensade jag ogräs av bara farten. Det var nog att ta i, för jag blev iskall om fingrarna. Men gissa om jag fick vårkänslor?

Annars syr och klipps det krukor och idag skall golv läggas i sonens rum...vi är snart färdiga där och det känns såååå skönt eftersom det spritter i kroppen och man vill ut!

fredag 7 mars 2008

Lite shopping!



Idag har slantarna runnit emellan mina fingrar...Ett nytt golv till sonen, blev inte parkettgolvet med naut ifrån Junckers som var planerat utan istället hittade sonen en plastmatta som såg ut som ett plåtgolv och kunde inte tänka sig något annat. Pengarna som sparades där gick sedan till en bärbar dator som sonen länge tänkt köpa, hrm, hur blev jag inblandad som bidragsgivare där? Av bara farten inhandlades sedan räkor och vin, blomjord, fröer, ranunkler i vitt och en brevlåda i vit emalj (perfekt för utgående post som jag tycker skräpar både här och där) samt en vit emaljlåda för mina tepåsar.


I helgen hoppas vi bli färdiga med renoveringen av sonens rum och då kan äntligen resten av huset bli normalt igen, puh!


Jag önskar er en härlig fredagskväll!


tisdag 4 mars 2008

Vi syr på...lite rosa och vitt...






Kvällarna går fort när man har roligt! Än så länge har vi kul när vi syr upp den här nya kollektionen. Har fått beställningar på ännu större krukor. Sitter och funderar på vad jag skall ha i botten på dem. Plasttallrikarna som jag köpte till de andra räcker ju inte... jag får fundera vidare.

Fick en tidning av syrran "fleur créatif" (kreativa buketter) de var verkligen inspirerande, skall försöka mig på någon i veckan, återkommer med bilder. Ikväll skall jag på möte med ett gäng tjejer som går sista året på gymnasiets linje "virtuell design". De har startat ett företag, importerar skor och jag är deras företagsrådgivare, en rolig utmaning som jag verkligen kan rekommendera. Det brukar bli många skratt och kreativa tankar. Fick en bild på min blommande Grönsippa, normalt blommar den i april...

lördag 1 mars 2008

Nyttiga tider stundar?!




Min dotter är så duktig på att äta rätt, idrottar mycket och handlar kläder på second hand eller syr själv. Hon är sexton år och ger mig ständigt dåligt samvete för jag tycker det är gott att fika och då menar jag äta bulle inte ta en frukt. Jag vill ibland ha grädde i maten även om det är gott med klyftade rotfrukter i ugnen och grillat kött. Men... hon har rätt... jag vill inte stå i vassen i år igen när alla andra badar och steker sig gyllenbruna på klipporna. Jag köpte ett kakfat igår men det blev fint även om inga kakor syntes till!