fredag 29 februari 2008

Vi syr och klipper så svetten lackar...

Äntligen lite nytt på denna blogg! Jag har varit runt och hälsat på er andra men inte hunnit fixa något eget inlägg tills nu...
Jag och syrran tillverkar utekrukor (man kan förstås ha dem inne med) så det blir lite färgklickar i utställningen på Liseberg. Vi har importerat massor av stora zinkkrukor men kände att vi behövde lite färg. Vi har sytt kuddar i samma tyg så det hela skall gå ton i ton.
Jag blir jätteglad om jag får lite synpunkter och åsikter innan jag använder dem i utställningen och möter kunderna.

Krukorna står stabilt för vi har sytt in plasttallrikar. Dräneringshål går bra att få. Krukorna har fått en genomskinlig plastflik så att man kan skriva vad det är man planterat. Krukan är lätt att torka av och jag skall i helgen låta dem stå ute över natten så jag ser att de fungerar som jag tänkt mig.



Önskar alla en härlig helg, må gott bloggvänner!


Färgklick och färgklick ser jag nu, vi har inte hunnit sy upp dem i rosa och grön pastell - de som ser ut som karameller! Vänta tills på söndag då... skall de vara klara för att fotograferas, förhoppningsvis kuddarna också!









tisdag 26 februari 2008

"Pyssel i regnet"



Hejsan bloggare!
Berättade en händelse ur livet igår om Marstrand. Idag har jag tagit två skymningsbilder (tyvärr) så ingen färg kommer till sin rätt, ifrån sonens rum. Det är där jag ständigt står och målar. Väggarna är klara nu och är mellangrå, taket håller jag på att vitluta. Listerna runt fönstret har kommit upp och igår kväll hade maken ställt en blomma på den nya fönsterbrädan i fönstret som jag i morse upptäckte och smålog åt. Utanför fönstret ser man Hakefjorden och Tjörn, går man en bit på vår väg så ser man till Marstrand. Det är fästningen som avtecknar sig i klara konturer.
Idag läste jag i "Drömhem och Trädgård" att det nu är dags att klippa ner sina pelargoner - så det gjorde jag. Kändes lite tråkigt för alla blommade och var riktigt ljuvliga men jag vet att de blir rangliga så jag klippte...
Det blev många sticklingar, kanske någon vill ha?



måndag 25 februari 2008

Mitt lilla utedass...


Vi bygger ju till... sånt tar tid... idag hade tonåringarna en riktig "fight" om toaletten... Då kom jag att tänka på en underbar dag i somras...


Vi var en dag i somras ute på Marstrand, en underbar ö här på Västkusten!
Underbara inredningsaffärer vaknar till liv i sommartid, kläder säljs i roliga botiquer och mysiga caféer slår upp sina portar med servering på bryggan. Minst en gång per sommar måste man dit och bara njuta. Vi bor ca 25 minuter ifrån Marstrand men man drar sig ändå för att åka ut eftersom det är mycket turister där (svårt att få parkering). Sent omsider kom vi iväg i slutet på augusti. Har aldrig varit där så sent, många affärer var på väg att stänga igen inför hösten och vi hamnade mitt i rean. Barnen (18,16 occh 13 år) och make gick in i klädaffärer, provade och handlade. Själv strosade jag runt i väntan på dem. Hittade ett litet galleri, en härlig konstnär och blev kär... i ett litet utedass. Byggt av delar av gamla byggnader ifrån 16-1800-talet som restaurerats eller rivits. Jag slog till direkt och överraskade både mig själv och maken, brukar inte handla för flera tusen i ren impuls men har inte ångrat mig en minut. Jag tänder den varje kväll och mysljuset sprider sin värme i vardagsrum och hall.

torsdag 21 februari 2008

Förhandstitt på vårens möbler!



Det pirrar alltid lika mycket i hela kroppen när det man ritat är producerat. Jag har varit ledsen flera gånger då jag fått ställa in mitt mässdeltagande på grund av leveransförseningar, regn, jordbävningar och andra oförutsedda händelser. Nu är dock hela containern på väg, äntligen...
Vad tycker ni om dessa två smakprov?

tisdag 19 februari 2008

Inspiration sökes...

Klurar på uppséendeväckande krukarrangemang. Krukorna är stora ca 1 meter höga och i zink. Kan lägga ut en bild på dem (tre stycken i olika storlekar). Krukorna och blommorna skall säljas på Liseberg, jag kommer att beställa blommorna som arrangemangen består av så att den som vill kan följa instruktion och skapa något liknande hemma. Jag vet att årets perenn blev Lungört men vilka färger är det som gäller i år?

Har varit ute på nätet och googlat efter något spännande men fastnade i en massa härliga bloggar. Jag vill verkligen visa min uppskattning till er alla bloggare som är så duktiga på inredning, pyssla, färg och form men inte minst att uttrycka er med tangentbordets hjälp. Jag är imponerad och skulle behöva en semestervecka för att hinna läsa alla underbara bloggar!

fredag 15 februari 2008

Alla hjärtans dag - min turdag!





Jag är så glad och skiner ikapp med solen idag! Tidningen "Allt i Hemmet" tyckte att min altan/trädgård var vacker och inspirerande, de ville skriva och visa bild i tidningen om jag var intresserad. Jag blev jätteglad, allt slit i myllan och värk i ryggen efter att ha burit flera ton sten kändes mödan värd efter att få en sådan uppskattning. Jag bugar och bockar, kul att man kan glädja någon.
Vill ni träffa mig så skall jag ställa ut på Trädgårdsdagarna, Liseberg den 9-11 maj. Har hyrt tält 23 och kommer att sälja mina planteringsbord, krukor, förhoppningsvis altanväxthuset på hjul och bambustegar med plantering för entrén eller balkongen. Växter kommer att inhandlas för försäljning och jag hoppas hitta stora olivträd, myrten, vitt, vitt som jag skall samplantera i de stora krukorna. Älskar murgröna, sippor i olika färger, enkla och dubbla samt buxbom. Jag är galen i pioner men överlåter dem åt proffsen, likaså rosor, liljor, pelargoner, rodendendron och magnolior (hoppas att min gula magnolia överlevde flytten i våras).

Fick tre röda rosor av maken igår - vi har redan varit tillsammans i 24 år, jösses vad tiden går fort! Jag inser det ibland, särskilt som äldste sonen skall fylla 18 år och vi övningskör med siktet inställt på körkort...
Jag tycker inte det var så länge sedan jag tog mitt eget körkort men inser att det var det visst (hjälp 22 år sedan), och här byter vi ämne...

Jag tog lite kort på fiskarna i dammen - de simmar omkring i "slow motion" under isen, häftigt att de är igång över huvudtaget!
Trevlig kväll önskar jag alla bloggare och ni andra som läser bloggar - vilken härlig värld det här bloggandet är. Jag uppskattar verkligen att få ta del av andras kreativitet och blir inspirerad, ibland så till den grad att maken tycker jag verkar "speedad" när jag flänger omkring med pensel och målarfärg.
Kram,
Bella

tisdag 12 februari 2008

Utställning på trädgårdsmässan-Liseberg...


Sitter och inreder min yta inför trädgårdsmässan på Liseberg i Göteborg.

Roliga altan/trädgårdsdetaljer, planteringsbord, hyllor, krukor, blommor och avkopplande solstolar att njuta i efter allt trädgårdsarbete. Har beställt ett trädgårdsdesignprogram och har börjat att ta uppdrag som "gardenstylist" inför husvisningar. Jag har vackra utemöbler i mitt lager, krukor likaså, textilier får sys efter hand. Njuter av att få anlägga rabatter och kan väl idag se en viss form av avkoppling i att rensa befintliga rabatter, allt för ett magiskt slutresultat. Har ritat ett mobilt växthus för till exempel altanen, skulle vara kul om det kunde porduceras innan mässan som går 9-11 maj i år.

Vad det är härligt att få konkretisera all den inspiration som bubblar i kroppen!

söndag 10 februari 2008

Inspiration ifrån Möbelmässan...

Färgtrenderna skall enligt heta källor gå ifrån svart men på möbelmässan i Stockholm var det mycket svarta möbler som visades, till och med utemöblerna var hos en leverantör enbart svarta med orange färg på dynor, kuddar, hammocktyget och parasollduken.


Konstrottingen var den produkt som alla utemöbelsleverantörer hade satsat på att visa upp och då i mörka färger, jag letade vitt, vitt ,vitt och insåg efter att i ett par timmar ha gått upp och ner i hallarna att det utbudet saknades. Jag bestämde mig därför för att själv ta hem det till våren. Konstrottingen är ju praktisk. Man visade en stol som stod nedsänkt i en tunna vatten och den var helt opåverkade i färg och form.


Tillbringade natten och kvällen hos Anna och Christian, tack för er gästfrihet, goda mat och trevliga sällskap!

Blev inspirerad till att skriva och illustrera en "garden staging bok" med mycket idéer och inspiration till sommarens extra rum - altanen/balkongen. Skall skicka ner lite ritningar till Indonesien så får vi se om det fungerar rent praktiskt att tillverka.



Först skall jag "bara" måla om den här möbeln vit...

torsdag 7 februari 2008

Imorgon Stockholm!


Jag har ju varit besviken på mina leverantörer i Indonesien, Mexico och Vietnamn som inte lyckades få färdig min beställning till vårens mässor, well, well jag överlever...

Imorgon åker jag i alla fall upp till Stockholm och kikar på Möbelmässan, får se om de färger och former jag satsat på är den heta trenden just nu! Jag är inte så orolig för jag brukar hålla mig till klassisk design.


Jag har frisknat till och känner både lukt och smak igen. En vecka nerbäddad i sängen och konditionen är nere på noll. Det går fort nerför...


Så här inför den kommande Alla hjärtans dag, har jag tagit ett kort på "Hjärta på tråd" plantan!

Jag önskar alla en härlig helg!

lördag 2 februari 2008

En liljekvist, en doft av sommar!




Så befinner vi oss i februari månad. Ett steg närmare våren!
Det var så mycket jag skulle hinna idag, måla takpanel, titta igenom barnens skolarbete, sen kommer ju det vanliga in, städa, laga mat och gå ut med hunden. Tiden gick fort idag med och nu är det mörkt, svart som natten ute. Trodde det var skönt ute då solen lyste till med jämna mellanrum men ack vad jag bedrog mig. Det var en isande vind som frös skelettet till is på nolltid, brrrrr.
Köpte mig i alla fall en lilja som lyser upp i vardagsrummet och doftar....